Wat is SponsorKliks?

Het gratis sponsorconcept van SponsorKliks bestaat al meer dan vijf jaar en zorgt ervoor dat leden, supporters en overige betrokkenen hun favoriete vereniging gratis kunnen sponsoren terwijl ze online shoppen.

Hoezo gratis sponsoren, dat kan toch helemaal niet?

SponsorKliks heeft afspraken met meer dan 750 webwinkels die allemaal een commissie aan SponsorKliks betalen zodra er een klant via de site van SponsorKliks op de site van de webwinkel komt en een aankoop doet. Sommige webwinkels betalen een percentage van het orderbedrag, anderen betalen een vast bedrag. De klant betaalt hetzelfde bedrag als wanneer ze direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat we het gratis sponsoren noemen.

75% van deze ontvangen commissie keert SponsorKliks uit aan de desbetreffende vereniging. Elke aangesloten vereniging krijgt namelijk een unieke SponsorKlikspagina waarop al deze webwinkels te vinden zijn. SponsorKliks ziet dan ook of de aankoop bij een webwinkel via de SponsorKlikspagina van vereniging A of vereniging B is gedaan en voegt de commissie automatisch toe aan de juiste vereniging.

Waarom SponsorKliks?

SponsorKliks is met een kleine 4.000 verenigingen, goede doelen en overige non-profits veruit het grootste loyalty cashbackconcept van de Benelux. Daarbij heeft SponsorKliks partnerships met verschillende sportbonden, waaronder de KNKV (korfbalbond), KNBSB (honk- en softbalbond), KNSB (Schaakbond) en NBB (Basketbalbond). Met SponsorKliks kun je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Lokomotief, zonder dat het je een cent extra kost!

Reserveer een restaurant of bestel online een pizza via o.a. Thuisbezorgd en Lokomotief ontvangt geld in de clubkas.
Via de categorieën boven in het menu kun je tevens bij diverse webwinkels als Wehkamp, Bol.com, Coolblue, Booking.com, Expedia en Zalando bestellen. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Lokomotief. En nogmaals, het kost je niets extra!

Wil je Lokomotief ook gratis sponsoren? Zorg er dan voor dat je voortaan je online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van Lokomotief. Voor jou een kleine moeite, voor Lokomotief directe inkomsten. Stel je ‘ns voor wanneer alle leden dit zouden doen? Vertel dit daarom door aan andere mensen die Loko een warm hart toedragen!

Hoe werkt het?

Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Lokomotief. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of  je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com een commissie uit en profiteert Lokomotief hier direct van!

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch Lokomotief weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Lokomotief is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan. Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert Lokomotief dus niets op.

Bezoek de SponsorKlikspagina van Lokomotief

Het werkt eenvoudig: ga via de SponsorKliks website naar je favoriete winkel en doe daar zoals gebruikelijk jouw aankopen.

Tip om SponsorKliks nooit meer te vergeten
Om ervoor te zorgen dat je dit gebruikt zonder er over na te hoeven denken, is er een handig trucje om voortaan altijd via SponsorKliks je bestellingen te doen.
Dit kun je op een paar manieren doen:

 1. Via de SponsorKliks bestelknoppen
  Één van de meest effectieve methoden om SponsorKliks niet meer te vergeten is het installeren van de zogenaamde SponsorKliks bestelknoppen. Binnen enkele seconden voeg je jouw favoriete webwinkels toe aan je internetbrowser. Je hoeft dan in het vervolg niet eerst naar de SponsorKlikspagina van Loko. Dat scheelt Loko aanzienlijk in de sponsorinkomsten. Want na verloop van tijd weet je niet beter dan dat je alleen nog maar via deze bestelknoppen bestelt!
  Hoe je dit doet in Chrome doet kun je in dit volgende Youtube filmpje zien. Voor andere browsers werkt het vrijwel hetzelfde.
 2. Via de browser-extensie (voor Chrome en Edge)
  Deze is ontwikkeld om het gebruik van SponsorKliks zodat je niet gauw meer “vergeet” een aankoop te doen zonder gebruik te maken van SponsorKliks.
  Dit werkt als volgt: binnen de categorie reizen levert Booking het meeste op. Stel: je gaat direct naar Booking (dus je vergeet dit via de Sponsorklikspagina te doen) dan zal er een pop-up verschijnen die je een keuze laat maken of je Lokomotief wil sponsoren of deze keer niet. Zodra je kiest voor “Ja, ik sponsor gratis” word je doorgelinkt naar de website van de shop en zal er na een aankoop een commissiebedrag voor Lokomotief gehonoreerd worden.De popup wordt niet bij alle winkels getoond. Wij hebben de mogelijkheid gemaakt om een aantal van de meest gebruikte winkels te selecteren in de extensie, zodra je deze aanvinkt, worden deze in de bladwijzerbalk van je browser opgenomen. Zodra je een aankoop voor 1 van deze webshops wilt doen klik je op de bestelknop van de betreffende winkel en de aankoop zal automatisch ten goede komen van het ingestelde sponsordoel. Je hoeft dus niet eerst naar SponsorKliks. Meer info hierover kun je hier op Youtube bekijken. De extensie installeren voor Chrome of Edge kan via deze link. Handig!
 3. Download de SponsorKliks app
  Shop je graag op je telefoon? Voor nog meer gemak kun je de app downloaden! Zo ben je ook altijd op de hoogte van de inkomsten via Sponsorkliks van Lokomotief.
  In de app is altijd direct het totale commissiebedrag zichtbaar en kan je doorklikken om alle transacties te zien. Shop direct via de app om Lokomotief gratis te sponsoren!
  De app is beschikbaar voor Android en Apple. Nadat je de app hebt geïnstalleerd selecteer je jouw vereniging en sla je deze op.

Ook handig voor zakelijke aankopen!

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin