Page of Fame

De jeugdopleiding van Lokomotief heeft de afgelopen jaren de nodige landskampioenschappen opgeleverd en ook de nodige spelers die inmiddels in Dames 1 & Heren 1 spelen. Daarnaast zijn er ook nog spelers die op een nog hoger niveau zijn gaan spelen in de eredivisie, Nederlands team of in het buitenland.
Hieronder een overzicht dat de komende tijd uitgebreid zal worden (wordt aan gewerkt). Heb jij nog leuke informatie over oud-leden die absoluut op deze pagina horen, of andere suggesties? Mail ze ons dan even!

In 2018 heeft Keye van der Vuurst de Vries zijn debuut gemaakt in het Nederlands team van bondscoach Toon van Helfteren. Keye was bij zijn debuut op 29 november 2018 tegen Polen 16 jaar en 11 maanden wat hem ook gelijk de jongste international aller tijden maakt.

Natuurlijk zijn wij als Lokomotief super trots dat Keye, die zijn hele jeugd bij Lokomotief heeft gespeeld, dit nu al heeft bereikt.

In welk jaar ben je begonnen bij loko en hoe oud was je toen?

Ik ben echt begonnen met wedstrijden in 2005 toen ik 4 was maar ik ging wel altijd al mee naar de wedstrijden van mijn vader en broer.

In welke Loko teams heb je gespeeld?

U10-1, U12-1, U14-1, U16-1, U18-1 & U24

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team?

1x met U16 en 2x met U18

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?

2x Europees kampioenschap met U16 & 1x Europees kampioenschap met U18. En in 2018 mijn debuut gemaakt bij het Nederlands herenteam

Bij welke teams heb je gespeeld na Loko?

Ik heb na Loko alleen voor Oostende gespeeld

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?

Ik heb het meest geleerd van Bart Rijkeboer.

Richelle van der Keyl is jong begonnen bij Loko en heeft inmiddels een flinke staat van dienst opgebouwd. Na een aantal jaar gespeeld te hebben in Amerika en Griekenland is ze nu terug in Nederland en speelt bij Batouwe Bemmel.

In welk jaar ben je begonnen bij loko en hoe oud was je toen ?
Ik was 10 jaar toen ik begon met basketbal

In welke teams heb je gespeeld ?
Bij Loko heb ik van de mini’s tot U20 gespeeld

Wat is je mooiste basketbal herinnering ?

Voor het eerst Nederlands kampioen worden met U14 & het EK U18 toen we promoveerden naar de A-divisie.

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team?

Ik ben in totaal 6x Nederlands kampioen geworden bij Loko, wat begon bij u14 en eindigde bij u20. Als het goed is was dat 1x u14 1x u16 2x u18 en 2x u20.

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?

Ik heb 2x met U18 en 2x met U20 EK’s gespeeld.

Bij welke teams heb je gespeeld na Lokomotief ?

Ik heb met Loko nog in het bolwerk bij Leiderdorp gezeten, en bij dames eredivisie Leiderdorp, daarna U20 Loko met dames eredivisie in Den Helder gecombineerd. Toen bij Loko gestopt en naar CTO gegaan voor 2 jaar, toen 3 jaar bij Wright state University in Dayton, Ohio gespeeld en het laatste jaar in Amerika afgemaakt bij University of New Mexico, Albuquerque. Daarna voor een korte periode bij A.O Dafni in Griekenland gespeeld en nu bij Batouwe Bemmel.

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?

Ik denk dat vanaf jongs af aan alle coaches hebben meegeholpen aan mijn ontwikkeling. Ik heb niet perse 1 coach waarvan ik het meeste heb geleerd. Wel heb ik rond de tijd dat Ton Kallenberg en Hugo Butter mij coachte en bij het CTO veel geleerd. Daarna heb ik voor mijzelf een grote stap gemaakt bij het EK U20 met Meindert van Veen en ook in Amerika. Daar heb ik ook veel geleerd van mijn coaches Keith & Mike. Ik denk niet dat 1 coach echt het verschil kan maken want alle kleine dingetjes die ik geleerd heb kunnen een groot verschil maken 🙂

Demos

customizer_element __demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin