logo van page of fame

De jeugdopleiding van Lokomotief heeft de afgelopen jaren de nodige landskampioenschappen opgeleverd en ook een aantal spelers die inmiddels in Dames 1 & Heren 1 spelen. Daarnaast zijn er ook nog spelers die op een nog hoger niveau zijn gaan spelen in de eredivisie, Nederlands team of in het buitenland.
Hieronder een overzicht dat de komende tijd uitgebreid zal worden (wordt aan gewerkt). Heb jij nog leuke informatie over oud-leden die absoluut op deze pagina horen, of andere suggesties? Mail ze ons dan even!

In 2018 heeft Keye van der Vuurst de Vries zijn debuut gemaakt in het Nederlands team van bondscoach Toon van Helfteren. Keye was bij zijn debuut op 29 november 2018 tegen Polen 16 jaar en 11 maanden wat hem ook gelijk de jongste international aller tijden maakt.

Natuurlijk zijn wij als Lokomotief super trots dat Keye, die zijn hele jeugd bij Lokomotief heeft gespeeld, dit nu al heeft bereikt.

In welk jaar ben je begonnen bij Loko en hoe oud was je toen?
Ik ben echt begonnen met wedstrijden in 2005 toen ik 4 was maar ik ging wel altijd al mee naar de wedstrijden van mijn vader en broer.

In welke Loko teams heb je gespeeld?
U10-1, U12-1, U14-1, U16-1, U18-1 & U24

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team
1x met U16 en 2x met U18

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?
2x Europees kampioenschap met U16 & 1x Europees kampioenschap met U18. En in 2018 mijn debuut gemaakt bij het Nederlands herenteam.

Bij welke teams heb je gespeeld na Loko?
Ik heb na Loko alleen voor Oostende gespeeld

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
Ik heb het meest geleerd van Bart Rijkeboer.

Richelle van der Keyl is jong begonnen bij Loko en heeft inmiddels een flinke staat van dienst opgebouwd. Na een aantal jaar gespeeld te hebben in Amerika en Griekenland is ze nu terug in Nederland en speelt bij Batouwe Bemmel.

In welk jaar ben je begonnen bij loko en hoe oud was je toen ?
Ik was 10 jaar toen ik begon met basketbal

In welke teams heb je gespeeld ?
Bij Loko heb ik van de mini’s tot U20 gespeeld

Wat is je mooiste basketbal herinnering ?
Voor het eerst Nederlands kampioen worden met U14 & het EK U18 toen we promoveerden naar de A-divisie.

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team
Ik ben in totaal 6x Nederlands kampioen geworden bij Loko, wat begon bij u14 en eindigde bij u20. Als het goed is was dat 1x u14 1x u16 2x u18 en 2x u20.

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?
Ik heb 2x met U18 en 2x met U20 EK’s gespeeld.

Bij welke teams heb je gespeeld na Lokomotief ?
Ik heb met Loko nog in het bolwerk bij Leiderdorp gezeten, en bij dames eredivisie Leiderdorp, daarna U20 Loko met dames eredivisie in Den Helder gecombineerd. Toen bij Loko gestopt en naar CTO gegaan voor 2 jaar, toen 3 jaar bij Wright state University in Dayton, Ohio gespeeld en het laatste jaar in Amerika afgemaakt bij University of New Mexico, Albuquerque. Daarna voor een korte periode bij A.O Dafni in Griekenland gespeeld en nu bij Batouwe Bemmel.

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
Ik denk dat vanaf jongs af aan alle coaches hebben meegeholpen aan mijn ontwikkeling. Ik heb niet perse 1 coach waarvan ik het meeste heb geleerd. Wel heb ik rond de tijd dat Ton Kallenberg en Hugo Butter mij coachte en bij het CTO veel geleerd. Daarna heb ik voor mijzelf een grote stap gemaakt bij het EK U20 met Meindert van Veen en ook in Amerika. Daar heb ik ook veel geleerd van mijn coaches Keith & Mike. Ik denk niet dat 1 coach echt het verschil kan maken want alle kleine dingetjes die ik geleerd heb kunnen een groot verschil maken 🙂

Willem Brandwijk maakte op zijn 14de jaar de overstap van BV Voorburg (nu Cobra Nova) naar Lokomotief. Na een paar mooie jaren in Rijswijk vertrok hij voor nieuw avontuur naar Amerika.

Hoe oud was je toen je begon met basketbal en waar was dat?
Ik was 6 jaar toen ik begon met basketballen. Ik ben begonnen bij BV Voorburg.

In welk jaar ben je begonnen bij loko en hoe oud was je toen?
Toen ik 14 was heb ik de overstap gemaakt naar Lokomotief. Ik ben toen bij u16 gaan spelen onder Joop van Randwijk.

In welke teams heb je gespeeld?
Ik heb gespeeld bij U16 (onder Joop van Randwijk) en U18 (onder Paul van Dijk).

Wat is je mooiste basketbal herinnering?
Ik heb heel veel mooie basketbal herinneringen maar mijn mooiste herinnering met Lokomotief was het winnen van het NK met U16.

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team?Ik ben een keer kampioen gewonnen met U16 onder Joop van Randwijk.

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?
Ik heb alleen gespeeld voor het Nederlands Team onder 16. Erna heb ik niet meer in de Nederlandse jeugdteams gespeeld, omdat toen in de zomers in Amerika was.

Bij welke teams heb je gespeeld na Loko?
Ik ben na Loko vertrokken naar Amerika. Hier heb ik high-school gespeeld voor Holderness School in New Hampshire. Na Holderness heb ik ervoor gekozen om te gaan basketballen voor Siena College (D1), in Albany, New York. Hier heb ik 2 jaar gespeeld en 1 jaar ge-redshirt. Hierna ben ik vertrokken naar Indiana University of Pennsylvania, een D2 in Pennsylvania. Hier maak ik nu mijn laatste jaar af.

Van welke trainer heb je het meeste geleerd ?
Bij lokomotief heb ik het meeste geleerd van Hugo Butter. Helaas heb ik niet onder Hugo kunnen spelen, hij heeft mij enorm veel geleerd in mijn tijd bij het Rayon-West en Rayon-Zuid. Hij was de reden dat in in die tijd de overstap maakte naar Lokomotief

Zera Butter begon al vroeg (7 jaar) met basketballen. Zij heeft in vele teams bij Lokomotief, maar ook daarbuiten, met veel succes gespeeld. Zera heeft bijgedragen aan veel kampioenschappen en ook diverse individuele prijzen gewonnen.

Hier kun je meer over Zera vinden.

In welk jaar ben je begonnen bij Loko en hoe oud was je toen?
Als het goed is begon ik toen ik 7 jaar oud was, dit is in jaar 1998/1999. Ik begon het eerste jaar bij de kleintjes (onder leiding van ene Dennis), daarna nam mijn vader het over en heb ik U12, U14, U16, U18, U20 en heb ook mannen U16 gespeeld bij Loko. Ik heb destijds altijd in 2 teams gespeeld.

Wat is je mooiste basketbal herinnering?
Mijn mooiste basketbal herinnering is het eerste EK U16 met het NL en het jaar dat ik met Binnenland dames 1 de triple won (Final Four, bekerkampioen en landskampioen), maar eigenlijk vond ik de reisjes naar Denemarken met Loko het allerleukst, haha. Daar heb ik hele fijne herinneringen aan, want sport met heel veel plezier is de beste combinatie!

Hoe vaak ben je kampioen van Nederland geworden en met welk team?
Ik ben met de jeugd 6x kampioen van Nederland geworden met loko dus, met dames eredivisie met binnenland: 2x bekerkampioen, 2x supercup, 2x final four, 1x landskampioen. Individuele prijzen: 1x rookie toen ik 15 was en All Star team al. Daarna meerdere malen All Star team en officieel 3x mvp geworden van de competitie (achter elkaar) vanaf het jaar 2013-2014 tot en 2015-2016. vanaf dat jaar ging ik een rollercoaster van blessures in

In welke Nederlandse jeugdteams heb je gespeeld?
Alle jeugd EK’s gedaan; U16, U18 (2x), U20 (2x) en vervolgens vanaf 2015-2016 debuut gemaakt bij NT dames tot heden.

Bij welke teams heb je gespeeld na Loko?
Tijdens Loko dubbel gespeeld vanaf 15 jaar; toen ook 2 jaar bij Leiderdorp eredivisie gespeeld. Vanaf 18 jaar een jaar in Den Helder gecombineerd met Loko MU20 dus. En op mijn 18e ben ik naar CTO gegaan 1 jaar (speelde ik niet meer bij Loko) en vanaf mijn 19e speel ik bij Binnenland tot nu. want na dit jaar stop ik voor een jaartje met basketballen. Dus 6 jaar lang bij binnenland.

Van welke trainer heb je het meeste geleerd ?
Trainers waarvan ik het meest geleerd heb, zijn mijn jeugdtrainers bij Loko 1. Hugo Butter 2. Ton Kallenberg. Enorm goede basis meegekregen waarvan ik nu nog steeds de vruchten van pluk. De jaren daarna zijn voornamelijk tactiek en fysiek, maar het gaat echt om de (technische) basis om vervolgens goed te kunnen presteren op al die andere gebieden!

Zera Butter in actie

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin