Welkom bij Loko! Als nieuw lid (of ouder van een lid) zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten en heb je waarschijnlijk zelf ook een aantal vragen. De meeste informatie krijg je van je trainer en/of teammanager en op deze pagina hebben we ook een aantal dingen op een rijtje gezet. Voor een korter overzicht kan je ook even kijken bij de gemaakte afspraken voor lidmaatschap. Heb je suggesties voor deze pagina of voor de website, stuur dan het redactieteam een mailtje.

 

Onze mini’s (U8)

Bij U8 draait het allemaal om plezier en het spel te leren kennen. Er is 1x per week training, op de woensdagmiddag. Er wordt geen competitie gespeeld, maar zo nu en dan worden er wel vriendschappelijke oefenwedstrijden georganiseerd.

Nodig voor de training:

  • Een maat 5 bal (er kan ook een bal worden geleend)
  • Een flesje water
  • Korte broek en t-shirt

Jeugdleden (U10 en ouder)

Alle jeugdteams trainen minimaal 2x per week en spelen ongeveer 3 wedstrijden per maand (half september t/m april is het wedstrijdseizoen). Afmelden voor de training verloopt altijd via de trainer.

Voor kinderen die nóg beter willen leren basketballen is er op vrijdag van 17.00-18.00 uur de fundamental training, deze training is niet verplicht. Deelname gaat in in overleg met de trainer.

Nodig voor de training:

  • Een maat 5 bal (U10), maat 6 bal (vanaf U12-1 jongens of U14 meisjes) of maat 7 (jongens vanaf U16)
  • Een flesje water
  • Korte broek en t-shirt
Loko Camp 2018

Het seizoen begint in het laatste of één na laatste weekend van de zomervakantie met het trainingsweekend. In principe gaan alle trainingen óók door in vakanties, met uitzondering van de kerstvakantie (tenzij de trainer anders beslist).

Aan het einde van het seizoen, dus in mei en juni, trainen de teams 1x per week in de Van Zweedenzaal. Kinderen die het volgende seizoen een leeftijdsgroep hoger gaan spelen mogen in deze periode meetrainen met het nieuwe team. Ongeveer 2 à 3 weken vóór de zomervakantie organiseren we voor de jeugd vanaf U12 het zogenaamde ‘Loko Camp’, een gezellig basketbal weekend in Den Haag.

Denemarken

Traditiegetrouw vertrekken ieder jaar de jeugdteams vanaf U12 tussen Kerst en Oud en Nieuw richting Denemarken om deel te nemen aan een groot internationaal jeugdtoernooi in Denemarken: de Limfjords Cup. In het plaatsje Lemvig in de regio Midden-Jutland organiseert de gelijknamige basketbalvereniging dit toernooi ieder jaar. Er nemen jaarlijks zo’n 1500 spelers deel, afkomstig van basketbalclubs uit vooral Denemarken, Zweden, Duitsland, België, Nederland en enkele Oost-Europese landen. Het toernooi is het grootste basketbalevenement voor jeugdspelers in Denemarken. Alle informatie loopt via de trainers en/of teammanagers.

Vrijwilligers

Lokomotief draait bijna volledig met hulp van vrijwilligers. Er wordt van alle leden verwacht dat ze meehelpen om de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat betekent voor ouders van jeugdleden dat je verplicht bent om te tafelen (timen & scoren) en bardiensten te draaien tijdens thuiswedstrijden. Aan het begin van het seizoen wordt er door de teammanager een schema gemaakt waarin de verschillende taken verdeeld worden. De rol van teammanager wordt ook uitgevoerd door één van de ouders, en in deze rol draag je zorg voor de organisatie van het team:

  • Verdelen van de taken (was, tafelen, bardienst)
  • Communicatie over wedstrijden (tijden, locaties enz)
  • Div. zaken zoals organiseren van teamuitje en bedankje trainers

Er is 1 coördinator die ervoor zorgt dat teammanagers van de juiste informatie worden voorzien. Naast de vaste taken zijn we altijd op zoek naar mensen die ons op andere manieren kunnen ondersteunen. Er staan altijd flink wat vacatures open, misschien iets voor jou? Alle taken kunnen ook in duo’s worden uitgevoerd, of zijn onderdeel van een grotere commissie. We kunnen alle hulp gebruiken!

U16 en ouder

Vanaf U16 ben je zelf verantwoordelijk voor het invullen van de TFS taken en is er een boetesysteem bij het niet nakomen van de afspraken. Tevens dien je ook scheidsrechterstaken uit te voeren, je krijgt hiervoor een cursus. Alle afspraken hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Het TFS schema kun je terugvinden op onze site, of in de Sportlink app. Lees ook even de werkinstructie voor meer info.

ALV

Belangrijke besluiten over de toekomst van de vereniging worden genomen tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), alle aanwezige leden hebben inspraak in de besluitvorming. Beleidsplannen, het huishoudelijk reglement, hoogte van de contributie, de begroting en jaarrekeningen worden door de ALV vastgelegd. Het bestuur legt tijdens de ALV verantwoording af over het gevoerde beleid. De ALV wordt ruim van tevoren aangekondigd via de website en stukken kunnen tevens worden opgevraagd bij de secretaris. Aanwezigheid tijdens de ALV wordt zeer gewaardeerd en geeft je als lid van Lokomotief de kans om samen met de andere leden het beleid te bespreken en te bepalen.

Op de hoogte blijven

Via de website, nieuwsbrief, Facebook en Twitter houden we onze leden op de hoogte over alle belangrijke én leuke dingen die Loko aangaan.

Volg ons of meld je via onze homepage aan voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina).

 

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin