Lokomotief VU14 tegen Dozy VU14

Lokomotief tegen Dozy: een uitwedstrijd volop uitdaging. Deze spannende wedstrijd verslaan wij hier in een drieluik:

• de ervaring op de tribune (van de oma van Maaike);
  • de ervaring in het veld (van Maaike) en
  • de ervaring aan de instructie-lijn (de coaches: Vincent en Nikki).

Op de tribune

Zaterdagmiddag 15 februari zien we in den Helder voor het eerst van ons leven een basketbal wedstrijd. Lokomotief tegen Dozy.  Onze kleindochter speelt bij Lokomotief en we weten dat basketbal super belangrijk voor haar is.

Wat hebben we met veel plezier gekeken. Natuurlijk begrepen we geen bal van de spelregels, de lijnen op het veld, de beslissingen van de scheidsrechters, maar wat we wel begrepen was dat de bal door de basket moest !!!!

Go-go LOKO, go-go LOKO aangemoedigd door de heren, de ware supporters, die achter ons zaten, schreeuwden we al binnen 10 minuten hard mee:  Go-go Loko ! En als de Dozy’s tot de aanval overgingen, riepen we net als de heren : “defense, defense “.

Van beide kanten speelden de meiden een prachtige wedstrijd. Hun passie, concentratie en felheid  was hartverwarmend. Als de Loko-meiden weer in den Helder komen spelen, zijn wij vanzelfsprekend (weer) van de partij. Nu we basketbal eenmaal hebben gezien, snappen we waarom het zo super belangrijk voor onze kleindochter is.

In het veld

Dit was een belangrijke wedstrijd, want Dozy stond derde en Loko stond op de tweede plek. Een uitwedstrijd bij Dozy is sowieso altijd lastig.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na het eerste kwart stond het nog 14-13 voor Dozy. Vanaf het tweede kwart namen we een klein beetje afstand. Aanvallend speelden we goed samen, en verdedigend stonden we in deze wedstrijd ook goed in de help-side.

Het derde kwart kwamen we echt op stoom met een ijzersterke defence. Dozy maakte maar vier punten. Daarna gaven we het niet meer weg.

Wat beter kon in deze wedstrijd was het rebounden. Ook lieten we Dozy vaak door het midden snijden.

Aan de instructie-lijn

Loko gaat voor de Final Four! Het was dus belangrijk dat we deze wedstrijd zouden winnen. We moesten het beter doen dan de vorige keren; vorig jaar november heeft het team tegen Dozy verloren en thuis heeft het team nipt gewonnen. Dit keer moest het dus lukken.

De ervaren tweedejaars vormden de basis tijdens deze wedstrijd; de eerstejaars wisselden we. Na een wat stroever begin, kwam het team vanaf het tweede kwart goed op gang: er zijn mooie drives, mooie schoten, goed combinatiespel. Na de rust kon het team uitlopen. Het bleef geconcentreerd.  Er is echt goed gespeeld.

En hoe het uiteindelijk qua scores liep?

Eerste kwart:                  14-13 achter

Tweede kwart:               20-29 voor

Derde kwart:                  24-47 voor

En  last but not least de eindstand:  38-64 voor Loko!

Deze wedstrijd ging de boeken in met een ruimte winst voor Lokomotief. Een prestatie om trots op te zijn. Want, zoals gezegd, een uitwedstrijd tegen Dozy is niet makkelijk!!