Heren 2 doet één goede helft mee

Na twee winstpartijen op rij stond de zware thuiswedstrijd tegen Attacus op het programma. Het team stond na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan en wint ook redelijk eenvoudig zijn wedstrijden. Spelen tegen de ploeg uit Veghel betekende ook een weerzien met oud-Lokomotief speler Jeroen Overdevest.

Een 0-6 run tegen lijkt de jonge ploeg van Lokomotief wakker te schudden en nemen dan vrij brutaal de leiding in de wedstrijd. Driepunters van Lars en Marnix zorgen voor een 13-0 run van Loko waardoor het de leiding in de wedstrijd heeft. Attacus is een team wat gedisciplineerd zijn aanvallen blijft spelen en puntje bij puntje komen ze dichterbij en na wat makkelijke scores weten ze weer de leiding te pakken.

Attacus is ook een gehaaide ploeg en weet slim om te gaan met de scheidsrechters, het weet daardoor vakkundig Sven Pinedo in een halve minuut op 3 fout te zetten. Dat zorgt ervoor voor dat Lokomotief al vrij vroeg weer in teamfouten last zit en Attacus mag daardoor veelvuldig op de vrije worplijn komen. Lokomotief speelt een hoog tempo in de aanval en weet daardoor goed bij te blijven.

Even lijkt het erop alsof het team met een voorsprong kan gaan rusten, maar drie driepunters op rij zorgen ervoor dat Attacus gaat rusten met een voorsprong van 45-52

Na de rust gaat Attacus het meer inside zoeken en Lokomotief heeft het daar moeilijk mee. Aanvallend kan het dan even ook geen vuist maken en Attacus kan daardoor vrij makkelijk uitlopen. Opnieuw maakt de ploeg uit Veghel slim gebruik van de scheidsrechters waardoor ze weer veel op de vrije worplijn komen, Lokomotief gaat eigenlijk meer en meer tegen zichzelf spelen.

Uiteindelijk wint Attacus afgetekend met 68-110, maar het verschil had niet zo groot moeten en hoeven zijn.

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.