Koploper Baros maatje te groot voor Dames 1

Wedstrijden tegen Baros hebben iets bijzonders…. mijn nichtje speelt er, ze zijn altijd spannend, en ze vinden ons niet fijn om tegen te spelen.

Nu zijn de vooruitzichten wat somberder. Wij alleen van DAS gewonnen, zij ongeslagen bovenaan. Dat belooft wat.

De voorspellingen kwamen uit. Het werd wat. De uitslag laat absoluut niet zien hoe er om elke meter gestreden is. De smalle bank van DS1 begint een probleem te worden. De wedstrijd was, zoals wel vaker dit seizoen, ongelooflijk hard. Met tegenstanders die elkaar aanmoedigden met zinnen als ‘hou ze vast’ . Onnodig zware fouten etc. Dus wij twee spelers in de ziekenboeg, Tiziana met nieuwe schade aan haar schouder, en Ella met een enkelblessure. En als je dan maar met z’n achten bent….

Alleen is dat niet het verhaal van de wedstrijd. We deden gewoon te veel verkeerd. De hele wedstrijd fullcourt press tegen. En alleen als we de bal bij Pleun kregen ging het wel goed. In bijna alle andere gevallen gooiden we hem ergens het veld uit. Of naar een tegenstander.

En als we dan een goede drive inzetten bleek zoals zo vaak dat de scheidsrechters je alleen helpen als er bloed vloeit. Of als we goed verdedigden, dat ze gewoon waanzinnig kunnen schieten. van heel ver.

Veel energie, veel inzet, maar de verkeerde agressie. En hoewel het gevoel niet was dat we minder waren met grote cijfers weggelopen.

Food for thought.

Robert Clement