VU16 vs Apollo Amsterdam

Op zaterdag 27 september speelden de meiden van U-16 thuis tegen Apollo Amsterdam. Het was onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen en gelijk een goed begin.

Voor de wedstrijd hadden we het doel gezet om de tegenstander onder de 50 punten te houden. Daardoor begonnen wij de wedstrijd erg gefocust op onze defense. Eind eerste kwart had Apollo 7 punten gemaakt en lagen wij aan kop met 19 punten. 

We pakten de draad weer goed op in het begin van de tweede kwart. Uiteindelijk zakten wij wat in en ging Apollo meer scoren waardoor wij onnodige fouten gingen maken. Maar we zijn er weer bovenop gekomen en eind 2e kwart stond het 46-23 voor ons. 

Na de rust kwamen we langzamerhand in foutenlast doordat we wat minder gefocust ging spelen in tegenstelling tot hoe we de wedstrijd zijn begonnen. Daarna zou het nog spannend worden of we ons doel konden halen en ze onder de vijftig konden houden. Maar ook het derde kwart is geëindigd in ons voordeel met 70 tegen 35. 

Vervolgens was het vierde kwart aangebroken. We hebben goed gespeeld en veel punten gemaakt en de eindstand was 89 tegen 49. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en ons doel behaalt. Op naar de volgende wedstrijd. 

Lisa de Waal

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief