Dit weekend namen de meiden van VU14 het op tegen Grasshoppers in Katwijk. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in Katwijk afgetekend verloren met 74-31.

Na een aantal goede wedstrijden voor het einde van de winterstop, een super voorbereiding in Limfjord waren de meiden erop uit het een stuk beter te doen dan de eerste wedstrijd.
Van tevoren werden duidelijke afspraken gemaakt over de taktiek: strakke defense, tegenstander buiten de bucket houden, rebouden, hoge balroulatie in de aanval en de ring aanvallen.
Dit lukte goed in de eerste periode die met een 12-20 voorsprong af werd gesloten. De tweede periode gaat lang gelijk op en de rust wordt bereikt met een 23-34 stand.

Het is even schrikken in de 3de periode als een van de meiden na een mooie score (met een fout) naar de grond gaat. Gelukkig laat het team zich niet gek maken en blijft goed verdedigen en sluit de periode met 31-41 af. Op volle sterkte de vierde periode in waar conditie de doorslag geeft. Met een aantal mooie fastbreaks en goede combinaties loopt het team uit naar een 37-58 eindstand.

Goed gedaan meiden en op naar de volgende wedstrijd!