U18 Stage Göttingen

Zaterdag 25 juli om 7:00 vertrokken wij uit Rijswijk richting Göttingen. Eerst maakten we een stop in Kamen om de auto op te laden. Het was 2 uur en 3 kwartier om naar de Tesla supercharger te rijden en het opladen zou 50 minuten duren, dus genoeg tijd om iets te gaan eten. Omdat je bij de BurgerKing alleen maar met cash kon betalen (niet iedereen had cash bij zich) probeerden we de KFC en de McDonalds maar die waren nog niet open. Gelukkig konden we wel een broodje kopen bij het tankstation en betalen met pin.

Daarna zijn we in één keer doorgereden naar Göttingen wat nog 2 uur duurde. We hebben daar 10 minuten gewacht, heel even naar de zaal gekeken en daarna onze tassen in de kleedkamer gelegd om vervolgens te gaan lunchen bij Via Piano wat op loopafstand was van de basketbal club.
Toen we terugkwamen in de hal was het team van Göttingen al aan het opwarmen. We gingen onze kleedkamer in en kleden ons om en hadden eerst nog een teambespreking. Daarna gingen we opwarmen en kregen inloop ballen van Göttingen.

1ste helft van de eerste wedstrijd ging niet super, we kwamen al snel achter te staan met 20. Het 2de kwart waren we pas lekker aan het spelen, we kregen meer stops en kregen scores.

2de helft begon veel beter dan het begin van de wedstrijd, we zaten er goed op, bleven spelen en aan het einde van de wedstijd verloren we met 6 punten (71-65).

Na afloop van de wedstijd gingen we eerst douchen en daarna eten met de tegenstander. Toen we weg wilden werden we geconfronteerd met het feit dat het raam stuk was in onze kleedkamer. Wij dachten dat ze dit al wisten aangezien dat al zo was, op het moment dat wij de kleedkamer in gingen. We werden beschuldigd van het vernielen van de kleedkamer, en zij waren opeens niet meer blij met ons en de hele sfeer was weg.

Terwijl onze leiding met hun in gesprek was over hoe dit op te lossen, konden wij buiten zien dat er sporen van inbraak waren. Langzaam kwam het besef dat wij misschien niet verantwoordelijk waren voor de schade aan de kleedkamer, en konden we vertrekken naar de jeugdherberg.

We gingen met de auto naar de jeugdherberg, dropten onze spullen en liepen naar het centrum om een ijsje te gaan eten. Hierna liepen we terug naar de jeugdherberg, en gingen we slapen om 23:00 want iedereen was moe.

Zondag 26 juli 8:00 zijn we opgestaan en hebben we ontbeten bij de jeugdherberg, daarna weer naar de zaal met de auto. Inmiddels hadden we bericht gekregen dat er de nacht ervoor was ingebroken, en dat wij dus niet meer verdacht werden van de vernieling; een hele opluchting voor onze leiding.

We kwamen aan in de zaal en kregen een kleine tour van hun trainings facility, de kleedkamer van het heren team, de spa, was ruimte, filmroom + fysio ruimte. Het was niet super groot, maar zag er wel mooi uit.

Daarna gingen we eerst opwarmen en begonnen we aan de 2de wedstrijd tegen Göttingen. Het 1ste kwart begon en het terugkerende probleem; we starten weer slecht in het 1ste kwart maar pakten dit weer snel op en aan het einde van het 2de kwart staan we voor met 2 (40-42).

In de 2de helft kwamen we er achter dat hun starting 5 en nog wat andere spelers hun schoenen uit hadden gedaan omdat ze vonden dat we te ruw speelden. Ze hadden nu nog maar 5 spelers met schoenen aan en zo hebben we de 2de wedstrijd gewonnen zonder enige echte tegenstrijd.

We wonnen de 2de wedstrijd uiteindelijk met 79-48.

Na de wedstrijd gingen we douchen en op de terugweg weer langs Kamen om op te laden. Dit keer hebben we wel bij de McDonald’s gegeten.

Toen de auto was opgeladen en wij klaar waren met eten reden we weer terug naar de van Zweedenzaal. Terwijl ik aan het slapen was, werd er ook luidkeels meegezongen in de auto. Om 20:00 waren we weer terug in Rijswijk, dat was het einde van de trip naar Göttingen.

Sydnee Bijlsma