MBCA Toernooi

22 augustus

Na het succes in Duitsland gingen de mannen van Lokomotief U18 afgelopen zaterdag 22 augustus richting Amstelveen om daar deel te nemen aan het MBCA toernooi. Alles was weer van ouds; Sydnee haalde zij hand open terwijl hij te wild dunkte, Jameson was te laat en het broertje va Miles (Marcus) zat weer als mascotte op de bank erbij.

Iedereen was ready en gefocust voor de eerste game tegen het thuis team MBCA. Al snel wisten we weer hoe het moest en kwamen daarom op een 38-21 voorsprong tijdens rust. Terwijl Sydnee nummer 23 vernederde door vol op hem te dunken, liepen we nog meer uit en wonnen we de eerste game met 62-37

Na een kleine peptalk van coaches Tim en Lars, gevulde bidons en nieuwe energie begonnen we aan de tweede game tegen Noordkop, Den Helder. De eerste helft ging zoals het hoort; Tim schiet de ballen erin, Miles en Koen staan hard te verdedigen, Sydnee dunkt weer een keertje en zo gaan we de rust in met een 44-22 voorsprong. Echter verliep de tweede helft niet zo soepel, we verloren de bal, brachten geen energie in het spel en lieten Noordkop gewoon open schieten. Met als ergste, Koen die zijn pols brak na een nare landing. Hij heeft nu gips, maar over 6 weken zien we hem zeker weer terug en met nog steeds de zelfde energie! De laatste paar minuten werden nog spannend, gelukkig maakte Max en Miles de nodige free throws om zo de game uit te spelen en te eindigen met een 69-63 overwinning.

Een toernooi om trots op te zijn, maar er zijn zeker nog stappen die gemaakt moeten worden.

Martijn van Vliet