Oefengame U18 LBA vs Triple Threat

Met de winst in het toernooi bij MBCA ging het U18 Loko team met vertrouwen de wedstrijd tegen Triple Threat in. Bij aankomst in de hal van TT kleedde het team zich om en na de teambespreking begonnen we met de warming-up. Voor het begin van de wedstrijd is het standaard om de spelers, coaches, scheidsrechters en de tafel een handje te geven en succes te wensen voor de wedstrijd. Echter, deze keer, in plaats van handen te schudden, moesten de twee teams op een rijtje tegenover elkaar staan en naar elkaar zwaaien.

We begonnen de wedstrijd goed en brachten al vroeg energie. Helaas zakte dit weg in het tweede kwart. Het publiek van de tegenstander begon te joelen en onze energie en intensiteit was opeens nergens meer te zien. We konden onze man niet meer stoppen en speelden veel te zacht. We gingen uiteindelijk met vier punten verlies de helft uit.

Tijdens de teambespreking in de rust werd ons verteld dat we meer met ballen moesten spelen en dat onze energie op het veld veel te laag was. Ook moesten we als bank veel meer energie tonen en vooral de kleine dingetjes vieren: een duik op de bal, een goede rebound, een stop, een mooie pass… etc.

Met het tweede kwart in ons achterhoofd startte het team aan de tweede helft. We speelden veel harder en feller dan voorheen en dat was goed te zien op het veld: we kregen open schoten, gingen met intensiteit de rebound in en konden onze man beter stoppen dan in de eerste helft. Ook kregen we uit onze plays, Alba, In en Single, veel goede looks. Het publiek was vrijwel nergens meer te horen. We eindigden het kwart met 49-59.

We gingen met dezelfde instelling het vierde kwart in. Tristan en Tim maakten hun schoten, Jameson ging met felheid de rebound in en er was veel energie vanaf de bank. We eindigden de wedstrijd met een score van 63-73. We zwaaiden onze tegenstander gedag en gingen vervolgens na het douchen naar huis.

Miles de Koning