U10-1 wint toernooi Spijkenisse

Zaterdag 17 juni moesten we lekker vroeg op om 9:30 in Spijkenisse te zijn. Hier werd het achtste Ruud Sparreboom toernooi georganiseerd. Ruud is de oud voorzitter van de Hurricanes en in 2012 overleden. Ter nagedachtenis wordt er jaarlijks een toernooi georganiseerd waarbij de aandacht ligt op sportiviteit en respect.

Bij aankomst was iedereen aanwezig behalve Asaf, hij had helaas een week voor toernooi zijn arm gebroken. We begonnen met een clinic van Feijenoord speler Jeroen van der List. Jeroen vond het leuk om Lokomotief hier te zien, omdat zijn neefje bij ons speelt.
Bij de start van het toernooi bleek dat er een aantal teams hadden afgebeld. Wij waren ingedeeld bij Leiden U10-4. Voor de wedstrijd begon bleek al dat wij een ander niveau hadden dan in eerste instantie gedacht. Na het spelen van de eerste wedstrijd heeft de organisatie besloten een andere teamindeling te maken.
Onze tweede wedstrijd was tegen Huricanes. We begonnen door gemakzucht helaas erg slecht. Wij kwamen terug van een achterstand, en stonden in de laatste minuut gelijk. Bij de laatste aanval scoorde Hannah in de buzzer. Er was een hoop vreugde bij de kids, echter voor korte duur, de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Helaas had de scheids al eerder afgefloten voor lopen.
De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Silvertown Lions en deze werd winnend afgesloten. De vierde wedstrijd was nogmaals tegen Hurricanes. De kids gingen er vol voor om gelijk spel van eerste wedstrijd recht te zetten. Dit keer speelde ze echt als een team en gaven ze elkaar mooie passes. De wedstrijd werd gewonnen met 23-6.
Na het spelen van de poule wedstrijden kwamen we als winnaar uit de bus. Op naar een spannende finale die weer tegen de Hurricanes was. De wedstrijd ging gelijk op en was spannend, maar ons team speelde niet als Loko! Met nog vier minuten te gaan stonden we 2 punten achter. We hebben een time out genomen, om de koppen bij elkaar te steken en goede afspraken te maken. De boodschap was overspelen en je eigen spel blijven spelen. Na de time out zagen we een ander team en maakte gelijk vier lay ups zonder tegenscore. Deze voorsprong hebben we daarna niet meer weg gegeven.
Na het toernooi hebben we met het hele team het seizoen met een barbecue afgesloten. We hebben afscheid genomen van Thom die ons het komende jaar verlaat voor een mooi avontuur in Bali.