Check het gewijzigde TFS schema, incl. toelichting keuzes

Het wedstrijdschema is op verschillende plekken gewijzigd vanwege herplanning door uitval ivm Corona en de inpassing van de bekerwedstrijden. Loop het schema dus door om te kijken of je taken gewijzigd zijn. Het zal gegeven de huidige ontwikkelingen nog steeds gebeuren dat wedstrijden wijzigen, dan wel op het laatste moment afgezegd worden en daardoor ook de TFS-taken.

Verder nog een toelichting op de planning van taken, gegeven verschillende vragen hierover:

 • We proberen de taken zoveel mogelijk rondom je eigen wedstrijd te plannen. Alleen is dit geen wetmatigheid dan wel een recht, omdat het simpelweg niet mogelijk is.
 • Als direct voor of na een wedstrijd niet lukt, dan zit er mogelijk een wedstrijd tussen. Echter ook langere wachttijden of speciaal naar de zaal terug komen (al dan niet als je op een andere dag speelt, een uitwedstrijd hebt of geheel niet speelt dat weekend) horen tot de mogelijkheden. Uiteraard proberen we dit tot een minimum te beperken en proberen we deze ongunstige taken zo eerlijk mogelijk te verdelen. De TFS-commissie houdt exact bij wie welke taken uitvoert.
 • Er zijn verschillende redenen waarom het niet lukt:
  – De jeugdteams tot en met U14 doen geen taken, dus rondom hun wedstrijden moeten anderen ingedeeld worden en om hun wedstrijden te leiden moeten er scheidsrechters komen. Het lukt niet altijd om rondom deze wedstrijden, andere wedstrijden te plannen van spelers die wel taken kunnen uitvoeren.
  – Er zijn dagen dat er maar één of twee wedstrijden zijn (bijvoorbeeld op vrijdagen en inhaalweekenden). Op deze dagen is de kans dus heel groot dat scheidsrechters en tafelaars alleen naar de hal moeten komen voor hun taak.
  – Tot slot is bekend dat er achterstand is met de opleiding van BS2- en BS3-scheidsrechters. Hier wordt aan gewerkt. Het kan dus gebeuren dat een team dat voor of na een bepaalde wedstrijd speelt niet de juiste diploma’s heeft en er dus een andere scheidsrechter moet worden ingedeeld. Voor de BS3 of E-scheidsrechters geldt specifiek dat het wedstrijdschema zo in elkaar zit (en waar we dus nu niets aan kunnen doen) dat de teams met verhoudingsgewijs veel E-scheidsrechters, juist uit spelen als er thuis een E-scheidsrechter nodig is.
 • Verder is TFS niet de enige taak binnen de vereniging. Velen die spelen, coachen of helpen ook in een commissie. Regelmatig krijgen we dan ook het verzoek of je hiervoor vrijgesteld kunt worden van TFS-taken. Dit kan niet gehonoreerd worden, omdat er dan simpelweg niet genoeg mensen over blijven om te fluiten en te tafelen. Uiteraard, als we op de hoogte zijn wat men nog meer doet in de vereniging, dan proberen we hier mee rekening te houden.
 • De TFS-commissie maakt naar eer en geweten het schema en houd bij wie wat doet en of er sprake is van een “ongunstige indeling”. Het is aan de spelers zelf om een taak eventueel te ruilen en we vragen eenieder elkaar te helpen hierbij. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan een verzoek voor een andere taak bij de TFS-commissie gedaan worden.

Voorlopig mogen er geen toeschouwers bij de wedstrijden, dus de enige kans om je favoriete team als ouder of supporter te zien is om een tafeltaak te doen. We bieden graag deze mogelijkheid en mocht je als ouder of supporter willen tafelen, stuur dan een bericht naar de TFS commissie. Voorwaarde is wel dat dit niet per wedstrijd kan en je dus voor meerdere wedstrijden moet opgeven en uiteraard moet je de verschillende functies achter de tafel beheersen.

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief