Samenvatting meldingen Veilig Sportklimaat (VSK) 2022/2023diversiteit

Het bestuur houdt in samenwerking met de VSK commissie de meldingen rondom het Veilig Sportklimaat bij. Graag delen we met jullie de meldingen en acties van het seizoen 2022-2023.

Er zijn 9 meldingen geregistreerd. Het volgende valt hierover te melden:

  • De meldingen zijn 5 keer door spelers/ouders/verzorgers gedaan, 2 keer door een  trainer en 1 keer door een teammanager. Ook is er een melding gedaan door een andere vereniging.
  • De meeste meldingen zijn direct bij het bestuur gedaan. Er is 1 melding bij de trainer gedaan en 1 keer zijn ook de VSK-commissie en de Vertrouwenscontactpersoon (VCP) direct meegenomen door de melder.
  • Het betrof 4 keer algemeen gedrag, 1 keer verbaal geweld, 3 keer intimidatie en 1 keer fysiek geweld.
  • In de meeste situaties zijn er door het bestuur of de TC gesprekken gevoerd met de betrokkenen. In een enkele situatie is de VSK-commissie betrokken bij een gesprek. Bij de gesprekken is steeds de gedragscode die we met elkaar hebben opgesteld als uitgangspunt genomen. Soms zijn er afspraken (opnieuw) met elkaar vastgelegd. In een enkele situatie heeft het bestuur een officiële waarschuwing afgegeven.
  • Bij 1 team hebben trainer en teammanager samen (zonder TC of bestuur) het initiatief genomen om het gesprek met het team en de ouders aan te gaan.
    Super goed, omdat hieruit blijkt dat we een veilig sportklimaat alleen samen kunnen creëren! Het blijft dus niet bij een gedragscode op papier, maar we kunnen en durven elkaar aan te spreken op de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt. 

Is er iets dat je wil bespreken op het gebied van het veilig sportklimaat? Maak je je zorgen om iets dat je hebt gezien of gehoord? Of heb je zelf iets vervelends meegemaakt? Je kan terecht bij je trainer, teammanager, de TC, het bestuur, de vertrouwenscontactpersoon en de VSK-commissie. Waar jij je prettig bij voelt.

Benieuwd naar de Lokomtief gedragscode, routes en maatregelen?
Die kun je hier vinden!

Meedenken met de VSK-commissie
Ook zin om een bijdrage te leveren aan het VSK door mee te denken?
Dan ben je van harte welkom bij de VSK commissie! Stuur een mailtje
en dan we nemen contact met je op.

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.