Maatregelen Corona voor jeugd iets versoepeld

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. Hoewel de situatie nog heel fragiel is, komt er nu voorzichtig ruimte. Ruimte ook voor kinderen en jongeren die hun sport en spel missen. Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Voor sport is er nu het volgende gewijzigd:

  • Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen.

Natuurlijk is basketbal zoals wij het bij Lokomotief spelen een binnensport. Er zijn echter genoeg basketbalpleintjes in de omgeving te vinden waar je leuk een balletje kunt gooien.  We vragen ons af of we daar als (binnensport)vereniging ook iets mee moeten/kunnen doen.

Zou je het leuk vinden als er buitentrainingen worden georganiseerd (uiteraard met inachtneming van bovenstaande maatregelen) door de Loko trainers?
Laat het ons weten in de poll! 

Let op – nog even ter verduidelijking: er zijn nog geen trainingen gepland! We weten ook nog niet zeker of dit gaat gebeuren (de gemeentes spelen hier ook een rol in), maar we willen graag even polsen of er animo is.