Oliebollentoernooi 2023

We zijn het nieuwe jaar goed begonnen door op de eerste zaterdag iedereen lekker te laten basketballen. 

In de ochtend en vroege middag hebben onze jongste toppers in een poule van 5 teams gestreden voor wat ze waard waren! Elk team heeft 4 wedstrijdjes gespeeld, leuk om te zien dat op deze jonge leeftijd al leuk en veel samen gespeeld wordt. Na 3 rondes is een vrije worp competitie gespeeld met een heuse beker voor de winners; Ekin (U10) en Sama (U10). Hierna waren nog 2 rondes. Aan het eind bleek dat team rood het meest sportief was, zij hebben alle tegenstanders laten winnen. 

Team wit heeft alle wedstrijdjes gewonnen en is daarmee kampioen van het oliebollentoernooi jonge jeugd 2023! Coach Anthony bedankt voor het organiseren en alle andere coaches voor de begeleiding op deze ochtend/middag!

Na het jonge jeugd toernooi was het de beurt aan U14-16 om een mix-game te spelen. 4×8 minuten doorlopende tijd (bijna een echte wedstrijd) met scheidsrechters die in opleiding zijn. Of eigenlijk waren, want deze scheidsrechters hebben hiermee hun diploma BS2 gehaald. Ook in deze wedstrijd is erg leuk samen gespeeld en is duidelijk dat we het gewoon echt leuk vinden om te basketballen. 

Na 2 wedstrijden U14-16 stond er nog 1 wedstrijd op het programma; U16-18-20 mix. In deze wedstrijd ging het er ook hard aan toe en ook hier heel veel lachende gezichten. Aan het eind trok team zwart aan het langste eind door met 1 punt te winnen. Ook de scheidsrechters van deze wedstrijd hebben alle hun BS2 diploma behaald. Alle trainers en coaches bedankt voor het mede mogelijk maken!

Na de mix-games werd er geproost op het nieuwe jaar met een korte terugblik op 2022. In de kantine stonden genoeg oliebollen en appelflappen, gesponsord door de EHDN groep (voor al uw renovaties en nieuwbouw) en kon er geproost worden met  Prosecco. Tijdens de borrel begon het “oudere” toernooi. Helaas kon heren 1 niet aansluiten omdat zij een wedstrijd hadden in Utrecht, die ze gewonnen hebben met 71-78.  

Er zijn 3 wedstrijden gespeeld tussen team rood, wit en zwart. De wedstrijden waren allen even spannend; alle teams hebben 1 wedstrijd gewonnen, respectievelijk met 2 punten, 1 punt en 1 punt. De winnaar van het “oudere” oliebollentoernooi 2023 is daarmee team wit. Nikki en Pleun bedankt voor het organiseren!

Al met al een geslaagde dag! Extra dank voor Pierre (Baas, hele dag bar staan..), Natascha (foto’s en helpende hand), Esther (shirts voor de trainer-coaches), Arend Jan (Bar-staan en speechen) en Timo, Boris en Ozgur voor de organisatie en uitvoering van deze dag.

 

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief