Oefengame LBA U18 versus MBCA

LBA versus MBCA 5 juni 2021

Zaterdag 5 juni was het eindelijk zover voor de jongens van de LBA, de eerste wedstrijd in ruim een half jaar. De tegenstander was MBCA Amstelveen. De wedstrijd begon om 15:00.

De wedstrijd begon aan onze kant heel zwak, onnodige turnovers, open schoten die niet vielen en we verdedigden voor geen meter. MBCA kon uitlopen naar een 2 – 11 voorsprong. Het was te zien dat we weer moesten wennen aan het wedstrijdtempo.

In het tweede kwart begonnen we net als het eerste kwart, slap. De communicatie in de verdediging was er niet en in de aanval was het rommelig. Na een time-out met nog 3 minuten te gaan begon het eindelijk een beetje te lopen. Vanaf de bank kwam er meer energie en op het veld ging het ook beter, we verdedigden harder en vielen goed de basket aan, waardoor er veel vrije schoten en drives kwamen.

In de rust bespraken we met elkaar wat we vonden dat er beter moest en wat er goed ging. We wisten de belangrijkste punten: hard naar de basket gaan, de goede schoten uitkiezen, hoog tempo in de fastbreaks en vooral: hard verdedigen.

Na rust begonnen we sterk, we verkleinden de achterstand van 11 naar 3 punten en we speelden veel energieker dan we de hele eerste helft gedaan hebben. We creëerden goede mogelijkheden voor schoten en lay-ups en we verdedigden beter. Na een time-out van MBCA speelden wij minder goed dan ervoor. We speelden terughoudend, afwachtend en we lieten het op ons afkomen.

Het vierde kwart begon slecht, maar we pakten snel de draad weer op en begonnen (in de aanval) ons eigen spel te spelen. In het vierde kwart kregen we een enorme boost: Sydnee dunkte over een speler van MBCA heen, baseline drive en dunkte de bal met zijn linkerhand. Iedereen was hyped en dat zag je meteen aan ons spel en de energie van de bank. Het verschil in de scores bleef tussen de drie en vijf punten. We maakten een aantal stops achter elkaar, maar misten ook vrij open kansen om weer op voorsprong te komen. Met minder dan een minuut te spelen stond het 50-54 voor MBCA, wij scoorden, wat de score op 52-54 bracht. De hele wedstrijd was de afspraak dat wanneer een team vrije worpen kreeg, er 1 in plaats van 2 genomen werd. Wij namen een time-out en onze coach zij dat we een fout moesten maken, dan kregen ze een vrije worp en wij de bal terug. Met nog 22 seconden op de klok maakten wij die fout, MBCA miste en wij hadden de rebound. Sydnee brengt de bal op en ziet Toine open staan in de corner en die bedenkt zich geen seconde: driepunter om ons voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten met 55-54. MBCA schoot nog een driepunter maar die miste ze. De eerste gewonnen oefenwedstrijd is een feit, maar er zijn nog genoeg verbeterpunten.

Door Julian Arkestein

Volg de LBA

LBA_Instagram LBA_LINKEDIN

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief