Laatste nieuws uit de TC (seizoen 2022/23)

De laatste week van het seizoen is aangebroken. Komende week zullen de laatste trainingen in de hal plaatsvinden voor de zomervakantie.

Eind deze week vertrekken 60 jeugdleden en 10 man begeleiding naar Ter Aar om een mooi basketbal kamp te gaan beleven.  Maar voordat we hierheen gaan, wordt donderdag nog de vrijwilligersavond georganiseerd. We hopen jullie daar allemaal te zien!

Na het kamp is er even geen basketbal. Op dinsdag 4 juli hebben we als echte afsluiting van het jaar nog de ALV. Het is zeer belangrijk om deze bij te wonen, zeker dit jaar. Er staan een aantal belangrijke besluiten op de agenda.

We zijn blij dat we alle teams voor komend seizoen hebben kunnen bemensen met trainer/coaches en dat alle teams zo goed als vol zitten. Met als gevolg dat we wederom een ledenstop hebben ingelast.  Daarnaast hebben we voor komend jaar ook weer 26 teams ingeschreven bij de NBB om deel te gaan nemen in de 5×5 competitie.

Helaas is de gemeente Den Haag ons niet erg gunstig gezind geweest met het toebedelen van zaalruimte. Volgend seizoen kunnen we geen gebruik meer maken van ‘t Zandje. Dit betekend eens te meer dat we niet iedereen even lang kunnen laten trainen. Aan de andere kant hebben we afgelopen seizoen gezien dat sommige trainingsgroepen in onze ogen “leeg” staan (onder de 8 aanwezigen). Dit heeft ervoor gezorgd dat we hard aan het puzzelen zijn geslagen om het goed en rond te krijgen. De puzzel  is nog niet helemaal gelegd, zodra deze goedkeuring heeft dan zullen wij deze delen.

Als we kijken naar de opleiding van de coaches van afgelopen jaar hebben we alle workshops gehad waaronder een zeer mooie coach clinic van Lars Jansen.  Ik hoop dat alle coaches die afgelopen jaar aan de BT3 zijn begonnen in de komende zomerperiode hun portfolio kunnen gaan afronden. Zodat we in het nieuwe seizoen ook echt gediplomeerde coaches langs de lijn hebben 😉

In de zomer is het naast tijd van rust ook tijd voor basketbalkampen. We hopen dat “onze” kids extra aan hun fundamentals kunnen gaan werken met Mario Bennes, Arvin Slagter en anderen. Ook komt Big Shots bij ons in de hal om vooral de jonge jeugd aan het werk te houden.

We zullen het nieuwe seizoen gaan opstarten in het weekend van 18-19-20 augustus. Hierin willen we graag alle trainers en coaches bijpraten over komend seizoen. Hoe we dat weekend gaan insteken zullen we jullie later laten weten. In het weekend erna willen we de dagen vooral besteden aan toernooien. Als je zelf een goed idee hebt om de zaal te vullen met andere basketball activiteiten, laat ons dat dan weten. We denken graag met je mee!

Een mooie nieuwe (oude) aanwinst aan ons trainers-coach gilde is Jenneke. Zij zal met Julian Arkesteijn M18-1 gaan trainen en coachen. Dit betekent wel dat zij haar taak als voorzitter neerlegt. Mocht je iemand kennen die die rol op zich kan en wil nemen;

Lokomotief zoekt bevlogen voorzitter (lokomotief-rijswijk.nl)

 

Wij wensen iedereen een zeer goede zomervakantie en we zien jullie graag in augustus terug langs de velden! 🌞