Nieuwjaarsbericht

Wij wensen alle leden, spelers, coaching staff, commissieleden en andere vrijwilligers een sportief en vooral gezond 2021.

Het zal nog wel een aantal keer gezegd worden: het zijn andere en rare tijden. Zo ook geen traditionele nieuwjaarsreceptie, de live activiteiten liggen stil en zullen naar alle verwachting nog wel even stil liggen. Vandaar een digitaal nieuwjaarsbericht.

Voordat we terug en vooruit kijken, eerst dit: het bestuur heeft bewust ingezet (en zal dat blijven doen) om, uiteraard binnen de regels, iedereen zoveel mogelijk aan het sporten te houden. In de eerste plaats zorgt het dat we fit blijven en in de tweede plaats biedt het de kans elkaar te ontmoeten in een tijd dat ontmoeten lastig is. Met telkens veranderende regels, moesten er wel bijna wekelijks nieuwe protocollen en trainingsschema’s gemaakt worden. Dit heeft veel gevraagd van iedereen, maar met name van de vrijwilligers. We willen iedereen hiervoor bedanken. 

Sportief zal 2020 niet de boeken ingaan als een topseizoen: competities tot twee keer toe stilgelegd, geen spanning en plezier rond final fours, geen toernooien en we weten nog niet hoe de competitie dit jaar zal verlopen. Ook het verenigingsleven is niet geweest zoals we dat gewend waren: geen Runners Up, geen Lokokamp, geen Limfjord . En tot slot, omdat alles anders is, vraagt dat ook veel van mensen binnen of buiten de club. Dat levert soms spanningen en frustraties op, waar we mee om moeten gaan.  

Toch kunnen we ook terugkijken op een mooi jaar en als we vooruit kijken staan er ook echt mooie dingen te gebeuren. Lokomotief heeft zich van z’n flexibele en creatieve kant laten zien. Als we niet binnen mogen trainen, dan zetten we een buitenprogramma op en hup: binnen een paar weken trainden we in Boswijk en bij Buvelio met praktisch alle teams. Mogen we maar met maximaal 4 mensen op een half veld trainen, dan maken we daar een programma voor, inclusief bijbehorende oefeningen. Wedstrijden zonder publiek, dan komen er livestreams. Daar waar er geluiden zijn dat andere verenigingen veel leden “kwijt” zijn, groeit Lokomotief. Inclusief het gegeven dat 95% ook gewoon de contributie heeft betaald in een tijd waar het aanbod niet is wat je normaal kon verwachten. Zoals toegezegd: het bestuur komt terug op hoe hier mee om te gaan, als we zicht hebben op de totale financiële impact dit seizoen. Kortom, Lokomotief is niet alleen sterk in goede tijden met topprestaties, maar levert die ook in slechte tijden.  

Twee hoogtepunten voor 2021
We bestaan dit jaar 50 jaar en in mei mogen we onze nieuwe sporthal in gebruik nemen. Hoe we ons jubileum precies gaan vieren is nog niet helemaal duidelijk. Het liefst hadden we nu al een programma aangekondigd, maar gegeven alle maatregelen en de onzekerheid wanneer die versoepeld worden, kunnen we nu eigenlijk niets plannen.  Lokomotief kennende komt dat goed, want de ideeën zijn er op zowel het sportieve vlak als op het vlak van het verenigingsleven. Het is dus een kwestie om, wanneer dat kan, een en ander snel uit te rollen. 

Ondanks het rare jaar wordt de nieuwe sporthal, de Altis, in mei conform planning in gebruik genomen en vanaf dat moment is dat de nieuwe thuisbasis voor Lokomotief en de andere binnensportverenigingen. De gemeente en de verenigingen, samen met de bouwer, werken hard om van de Altis een fantastische sporthal te maken, inclusief onze nieuwe verenigingsruimte. Ook hier is het  gegeven de maatregelen nog niet exact duidelijk hoe de opening en overgang gaan plaatsvinden.

Hou vol en blijf gezond. Ooit mogen we het mooie spelletje dat basketbal heet weer met elkaar spelen en beleven!

Het bestuur