Guy en Ralph stellen zich voor als nieuwe leden van de scheidrechterscommissie

Hoi! Ik ben Guy van der Kolk, bijna 45 jaar en woon samen met mijn vrouw en mijn 19 jarige zoon in Den Haag. Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met basketbal op een internationale Amerikaanse school in Ivoorkust, West Afrika toen ik 15 was, en het klikte meteen. Wat een geweldige sport is dit toch!

Terug in Nederland in ’97 heb ik een paar jaar in Hillegom gespeeld en gefloten, totdat ik naar Den Haag verhuisde en onze zoon geboren werd. Een pauze van 10 jaar volgde, maar het basketbalbloed kruipt waar het niet gaan kan! Ik ben onderdeel geweest van het The Hague Royals in Den Haag en nu ben ik één van de poule BS3 scheidsrechters die namens Loko fluit. Spelen doe ik alleen nog recreatief want mijn knieën zijn niet meer wat ze geweest zijn.

Bij Loko zit ik in de scheidsrechterscommissie, waar we met zijn allen hard werken aan het opleiden en begeleiden van scheidsrechters in onze mooie sport!

 

 

Mijn naam is Ralph Stevens, 38 jaar en woon in Den Haag. Sinds 2017 fluit ik voor Lokomotief en sinds dit seizoen en sinds dit seizoen zit ik in de scheidsrechtercommissie. Sommigen van jullie komen me tegen als een van de begeleiders van scheidsrechters in opleiding voor de BS2.

Ik ben begonnen met basketballen bij E.B.C.G. in Geldrop en ben daar ook oa trainer bij dames geweest. Daarna heb een nog een paar jaar bij High Five in Tilburg gespeeld waar ik ook scheidsrechtercontactpersoon ben geweest en mijn scheidsrechter D-diploma (tegenwoordig BS4) heb behaald. Daarna ben ik zeven jaar naar Sydney geweest (gewerkt aan de Universiteit van NSW). In de eerste twee jaar in Australië nog wel pick-up games gespeeld en gefloten. Toen ik vijf jaar geleden terugkwam naar Nederland ben ik weer begonnen met fluiten.

In mij dagelijks leven werk ik als onderzoeker bij CBS in de sector Gezondheid en Zorg waar ik allerlei statistieken maak over de financiën van de zorgsector in Nederland.

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief