Verslag eerste competitie wedstrijd MU18

Na het vele trainen en oefenwedstrijden spelen de afgelopen maanden begon op 27 september de competitie eindelijk weer voor de mannen van Lokomotief MU18. Vanwege corona was het wel allemaal iets anders, het publiek zat helaas niet helemaal vol en Rienk zat met een GoPro op zijn hoofd de wedstrijd te livestreamen voor de kijkers thuis.

Het hele team had zin in deze eerste competitie game. We kregen voor de wedstrijd van de coach te horen dat hij vaak moeite had gehad met Noordkop in vorige jaren en dit maakte het team bereid om alles te geven om de winst binnen te slepen.

De wedstrijd begon met een score tegen gevolgd door een driepunter poging van Gijs die een fout mee kreeg voor 3 vrije worpen waar hij er 2 van raakte. Sydnee pakt de rebound op het laatste schot en gooit de bal er gelijk in. Vervolgens raken we in de komende 4 aanvallen 3 driepunters; Tim raakt er 1 en Martijn 2. Het staat 17 – 13 na het tweede drietje van Martijn en we verdedigen vervolgens goed en onze aanvallen gaan ook goed. Uiteindelijk eindigen we de eerste helft met een voorsprong van 19 punten. Met zo’n voorsprong moeten we niet gaan denken dat de wedstrijd al over is dus we blijven gefocussed op de wedstrijd. Het derde kwart gaan we goed door en komen op een gegeven moment op een voorsprong van 26 punten. Het vierde kwart ging alleen niet zo soepeltjes. Of het lag aan dat we vermoeid waren of dat we dachten dat we al hadden gewonnen zou ik niet weten maar het ging allemaal niet zo goed. Onze verdediging zakte in elkaar en aanvallend maakte we niet de goeie beslissingen. Noordkop komt uiteindelijk dichtbij maar net een kwart te laat want Lokomotief pakt de winst met een einduitslag van 90 – 80.

Gijs Bartman

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief