Lokomotief M19-1 landskampioen!

Onder toeziend oog van vele fans mochten Lokomotief en BS Leiden in het Topsportcentrum in Almere uit gaan maken wie zich mocht kronen tot de allereerste Landskampioen in de M19 Eredivisie.

Onze jongens pakten vroeg in de wedstrijd een aardige voorsprong (19-10), gesteund door het fanatieke publiek uit Rijswijk. Opvallend was dat Lokomotief veel vrije worpen miste, maar desondanks stond er bij de rust een voorsprong van 10 punten op het bord, 35-25. Topscorer in de 1e helft was Xavier Anicet met 17 punten (totaal kwam hij tot 23 punten). BS Leiden leek vastberaden om zich terug te knokken in de wedstrijd, maar aan het einde van de 3e kwart had Lokomotief nog steeds een mooie voorsprong (52-39), onder meer door een mooie serie scores van Artur Tymyniuk (totaal 11 punten). Via een driepunter van Tycho Zwijnenburg (19 punten) kwam de grootste voorsprong van de wedstrijd (16) op het bord aan het begin van het 4e kwart, maar richting het einde van de wedstrijd kwam BS Leiden toch nog dichtbij. Vanaf de vrije worplijn was Lokomotief nu echter wel trefzeker, waardoor captain Tycho Zwijnenburg met de 70-65 eindstand de trofee in ontvangst mocht nemen!

Met ook de winst van de Basketball Cup eerder dit seizoen mogen we concluderen dat de mannen van Lokomotief M19 onder leiding van hun coaches Lars Jansen en Tim Kortekaas een geweldig seizoen hebben gedraaid, van harte gefeliciteerd!

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.