Lokomotief 1971- 2021

1 april, een belangrijke datum in het leven van Lokomotief. De datum zal 50 jaar geleden ongetwijfeld met enige hilariteit zijn ontvangen; het is toch echt zo dat op deze datum besloten werd om de B.V. ROS (Rijswijkse Ontspanning- en Sportvereniging), het tegenwoordige Lokomotief, op te richten.

In een kleedkamer van de Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap werd op initiatief van trainer/coach Frank Dikmoet en met de grootst mogelijke instemming de leden van het fanatieke en succesvolle schoolteam -ze wonnen zelfs van het team van de American High School- de eerste basketbalvereniging van Rijswijk opgericht.

De herinnering aan deze heuglijke gebeurtenis en aan al wat volgde had haar bekroning moeten krijgen in dit jaar, met aandacht voor het verleden, het heden en de toekomst. Maar één tegenstander zit ons nu al een jaar dwars: BV Corona kwam, zag en overwon… We hebben een waardige nieuwjaarsreceptie, stimulerende clinics voor de Rijswijkse jeugd en een memorabel Runners Up toernooi gemist. De opening van de nieuwe sporthal wordt een digitaal “feestje” zonder de voor Lokomotief gebruikelijke gezelligheid. 

Lokomotief heeft voor grotere uitdagingen gestaan en is alles te boven gekomen. In samenspraak met het bestuur hebben we het vieren van het jubileumjaar een paar maanden verschoven. Zodra “Corona” de draad loslaat, gaan wij deze oppakken en breien hiermee het programma rond.

Zoals het zich nu laat aanzien, zijn de meeste mensen voor, op of vlak na 1 augustus 2021 gevaccineerd. De eerste jubileumactiviteit staat vooralsnog gepland op 5 september a.s.. We duiken dan graag samen met veel leden èn oudleden in het verleden van onze prachtige club. Onder het genot van een hapje, drankje en praatje staan we stil bij 50 jaar basketbal door Lokomotief in Rijswijk. De planning is om van 12:00- 24:00 uur elkaar te kunnen ontmoeten in ongedwongen sfeer, te kunnen aftroeven tijdens de pubquiz en te mogen vermoeien op de dansvloer.

De locatie (onze voorkeur gaat uit naar het “oude” thuishonk: de van Zweedenzaal) en het programma volgen binnenkort. Noteer 5 september alvast in je agenda!

Wij hebben twee vragen:

  1. Heb je binnen jouw netwerk oudleden van Lokomotief? Maak hen attent op deze datum en vraag of ze zich willen inschrijven voor de nieuwsbrief; hier zal nadere informatie gepubliceerd worden.
  2. Heb je zelf foto’s of ken je iemand die foto’s heeft van wedstrijden, toernooien en/of van de vele plezierige activiteiten, waar Loko om bekend staat? Stel deze alsjeblieft ter beschikking van de samenstellers van het prachtige jubileumboek. Graag voorzien van naam, team, jaartal en de omstandigheid waarbij de foto gemaakt is, kun je ze sturen aan erikslagt@planet.nl .

Bij  voorbaat hartelijk dank en tot snel!

De jubileumcommissie: Erik Louwe en Hans Hoogenes

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.