Loko H2 Cupfighters

De zaal in de Altis gaat open om 20:30. Start wedstrijd 21:00. Dresscode: ROOD..! Voor de LIVESTREAM klik hier.

Tweede herenteam Lokomotief ontvangt profs ZZ Leiden

Rijswijk, 29 november – In de achtste finale van de nationale Basketball Cup neemt het tweede herenteam van Lokomotief het op tegen het profteam van Zorg en Zekerheid Leiden. Deze bijzondere ontmoeting vindt plaats aanstaande donderdag om 21.00 uur in sportcomplex De Altis in Rijswijk.

Het tweede team van Lokomotief, uitkomend in de landelijke eerste divisie, kwalificeerde zich voor deze vierde bekerronde door in een regelrechte thriller CobraNova uit Voorburg te verslaan. Dat team komt, net als het heren 1-team van Lokomotief, uit in de landelijke promotiedivisie, het hoogste amateurniveau van Nederland.

Het piepjonge Lokomotief heren 2, dat voor een belangrijk deel uit jeugdspelers bestaat, won op 25 november na twee verlengingen van CobraNova (90-88). Waardoor het zich nu mag opmaken voor een op voorhand ongelijke strijd tegen ZZ Leiden. Leiden, met ‘onder meer vier Nederlandse internationals en  drie Amerikanen in de gelederen werd vorig seizoen nog de eerste kampioen werd van de nieuwe BNXT-League (met Belgische en Nederlandse profteams).

Lokomotief-coach Tim Kortekaas weet uiteraard dat zijn team verre van de favoriet is. “Maar wij hebben een groep jonge spelers die de ambitie hebben op het niveau te komen waar Leiden speelt. Deze wedstrijd is voor hen een mooi podium om hun kwaliteiten te laten zien. We gaan er gewoon voor spelen en dan zien we na veertig minuten, of nog wat langer zoals vorige week, wel wat er op het scorebord staat.”

Bij Lokomotief is Martijn van Vliet de enige speler die ook voor het eerste herenteam uitkomt. Daarnaast heeft oudgediende Ian van Loon ervaring in de promotiedivisie. Aan de kant van Leiden zijn er wat blessures en worden mogelijk een paar spelers wat gespaard. Voor Lokomotief de kans om het verschil zo lang mogelijk binnen de perken te houden.

Overigens zit het eerste herenteam van Lokomotief ook nog gewoon in het toernooi om de Basketball Cup. Zij zouden in de vierde ronde uitkomen tegen een ander profteam, Den Helder Suns. Die ploeg zag zich deze week genoodzaakt om zich terug te trekken uit de beker vanwege een tekort aan spelers. Zodoende is er in elk geval vast één team van Lokomotief geplaatst voor de kwartfinale.

Lees meer over de game tegen CobraNova op Rijswijk in het Nieuws.
Ook op de website van ZZ Leiden wordt de sportieve prestatie van ons tweede Loko team genoemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.