Opzeggen lidmaatschap

Zoals we eerder berichtten verloopt het proces voor teamvorming en eventuele opzegging dit jaar anders dan normaal. Doordat we elkaar weinig treffen, is het lastig om met elkaar (binnen het eigen team) in gesprek te gaan over ieders plannen voor volgend seizoen.

Onderstaand tref je het overzicht van teams en het niveau van inschrijving voor volgend seizoen. Dit is de stand per eind maart, waarbij zoveel mogelijk is aangegeven welke (on)zekerheden er zijn. Voor velen zal hiermee duidelijk zijn wat zij volgend seizoen bij Lokomotief kunnen verwachten en wij hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen terug te zien in september.

Als speler (of als spelersgroep) kan er om wat voor reden dan ook twijfel zijn over het team waar je terecht komt. Heb je daar vragen over? Stuur dan even een mailtje naar de technische commissie (TC) of neem contact op met je huidige coach om de situatie te bespreken. 

Zoals altijd adviseren wij om bij twijfel niet op te zeggen, maar lid te blijven. Alleen dan kunnen wij een passende oplossing zoeken. Mocht uiteindelijk toch de conclusie zijn dat er geen match is te maken, dan kan het lidmaatschap alsnog worden opgezegd worden, zonder dat hiervoor de gebruikelijke maatregel geldt van het toch moeten betalen van de contributie.

Wil je toch stoppen bij Lokomotief? Zeg dan uiterlijk 15 april 2021 op.
Dit kan door een mail te sturen, met de reden voor opzeggen, aan zowel de ledenadministratie als de Technische Commissie (bijv. in de cc).

Indeling teams seizoen 2021/2022

Voor volgend seizoen worden vooralsnog de onderstaande teams ingeschreven. Hierbij is het goed om te weten:

  • Alle teams gaan minimaal 1 keer in de nieuwe sporthal De Altis trainen. Vanwege het grote aantal trainingen dat wij als vereniging bieden, kunnen overige trainingen nog steeds plaatsvinden in ’t Zandje of de Sportcampus.
  • Het kan zijn dat de NBB een aangevraagde klasse niet aanbiedt. In overleg met de coach wordt gekeken naar de second best inschrijving voor het team.
  • De Lokomotief Basketball Academy (LBA) voor MU18 kent aanvullende afspraken voor zowel trainen, begeleiding en extra kosten. Meer info nodig? Stuur een mailtje naar de LBA.  
  • In een aantal leeftijdsklassen hebben wij niet genoeg leden om twee teams te kunnen vormen, of kunnen wij niet het juiste niveau aanbieden voor mensen die bijvoorbeeld een tweede team moeten hebben naast het selectieteam. Hiervoor proberen wij de samenwerking op te zoeken met collega-verenigingen in de buurt. Voor nu geldt dit voor MU18-1. Hier bestaat er een kans dat je ook gaat spelen voor een tweede team bij een andere vereniging. Mocht dit voor andere teams ook nodig zijn, dan zal dat uiteraard in overleg met desbetreffende spelers gaan.
  • Nog niet voor alle teams zijn er coaches gevonden. Heb je suggesties, of wil je zelf trainingen gaan geven en/of coachen? We horen het graag! Stuur een mailtje naar de Technische Commissie.
Landelijke teams
Team Klasse Bijzonderheden
Heren 1 Promotie Divisie Zo goed als zeker keert Pieter Mourik terug als coach!
Heren 2 1e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
Dames 1 Promotie Divisie Coaching nog niet ingevuld
Dames 2 1e klasse Gesprekken met trainer(s) lopen
MU20 2e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
MU18-1 Eredivisie  Academy (LBA) kent aanvullende afspraken
MU16-1 2e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
MU14-1 2e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
VU16-1 2e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
VU14-1 2e divisie Gesprekken met trainer(s) lopen
Teams in afdelingscompetitie
De volgende teams gaan we aanbieden, inschrijving afhankelijk van aantal en niveau spelers:
HS3 en HS4
DS3 Gesprekken met trainer(s) lopen
MU18-2, MU16-2 Trainers en coaches gezocht
VU18 Bij voldoende animo evt 2e divisie landelijk
U12 2 à 3 teams Trainers en coaches gezocht !
U10 2 à 3 teams Trainers en coaches gezocht !

Selectietrainingen
Voor de volgende teams gaan wij selectietrainingen houden: HS1, HS2, DS1, MU18 (Academy), MU16, VU18 en VU16. Mocht je niet geselecteerd worden, dan bespreken wij een alternatieve oplossing. Het moment van deze trainingen, incl. de bekendmaking van voorlopige selecties, is afhankelijk van de duur van de coronamaatregelen.