In het Erasmus MC te Rotterdam is een grootschalig onderzoek gaande naar de effectiviteit van verschillende oefentherapie als behandeling van een Jumper’s knee. De springersknie is een peesblessure die veelvuldig voorkomt bij sprongsporters, zoals basketballers.

Het  Erasmus MC zoekt basketballers tussen 18-35 jaar oud die klachten hebben van de knieschijfpees en bereid zijn om kosteloos aan ons onderzoek deel te nemen. Na een online screening, worden sporters uitgenodigd in het ziekenhuis en voor verificatie van de diagnose met klinisch onderzoek en verschillende (innovatieve) beeldvormende technieken. Vervolgens vindt er een loting plaats en wordt de sporter in 1 van de verschillende oefenprogramma’s geloot, waarmee je een half jaar aan de slag kunt.

Het unieke aan het onderzoek naar peesblessures is dat deze in opdracht van de NBA uitgevoerd wordt. Enkele jaren geleden hebben sportarts Dr. de Vos en radioloog Dr. Oei een aanzienlijk geldbedrag gewonnen om dit onderzoek te kunnen uitvoeren.

Meer weten en/of aanmelden? Ga dan naar de website van de Jumperstudie.