Op 17 april is vieren we, na drie keer uitstellen, ons 50 (+1) jarig jubileum! In de aanloop naar deze bijzondere dag is het al mogelijk om het jubileumboek aan te schaffen. Het boek zal op wedstrijddagen verkrijgbaar zijn in de kantine voor de prijs van 20 euro.

Het jubileumboek ’50 Jaar Lokomotivatie’ is geschreven door een groep oud-leden uit de beginjaren van Lokomotief. De flaptekst van het boek geeft een goede indruk van de mooie verhalen die in het boek te lezen zijn:

Het is 1971. In de kleedkamer van de Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap beginnen tien jongens en hun sportleraar aan een spannend avontuur: zij richten de basketbalvereniging ROS op en gaan competitie spelen. De club groeit, het spelniveau stijgt, spelers, trainers en supporters gaan samen over hoge pieken en door diepe dalen.

 Het is nu 2021. ROS heet inmiddels Lokomotief Rijswijk. Talrijke nationale titels en ereplaatsen zijn behaald, het verenigingsleven bloeit als nooit tevoren dankzij de inzet van vele gemotiveerde vrijwilligers. De club heeft zich bewezen in alle leeftijdsklassen en op alle niveaus met de ijzersterke slogan: Prestatie en Plezier gaan samen! 

‘50 Jaar Lokomotivatie’ onthult het karakter van Lokomotief Rijswijk.