Haal je spelregelbewijs!

Basketbal is een fantastische sport, maar het wordt als basketballer natuurlijk nog leuker als je de spelregels goed beheerst. Om die reden  is Basketball Masterz in het leven geroepen. Via de site van Basketball Masterz kunnen NBB-leden het spelregelbewijs halen.

Zo’n spelregelbewijs maakt basketballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft je in het veld meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast draagt het kennen van de regels bij aan een sportiever spelverloop en een veiliger sportklimaat.

Verplicht
Een speler van 14 jaar en ouder die aan een wedstrijd meedoet, moet voor eind oktober 2021 in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Dit is verplicht. Wanneer een speler in deze leeftijdscategorie deelneemt aan een wedstrijd zonder spelregelbewijs, kan de vereniging worden beboet.

Let op: een uitzondering hierop geldt voor spelers die in het verleden al een scheidsrechtersdiploma hebben gehaald. Ben je verenigingsscheidsrechter en heb je je diploma langer dan 5 jaar geleden gehaald? Dan is het ook voor jou nuttig om Basketball Masterz (met nieuwe spelregels) nog even te doorlopen!

Al onze leden van 14 jaar en ouder zijn vandaag per e-mail (vanuit Sportlink) uitgenodigd om het spelregelbewijs te halen. Je spelregelkennis op een leuke manier, via zelfstudie, testen, kennis opfrissen en je spelregelbewijs halen doe je op de website van Basketball Masterz.

Geen mail ontvangen?
Ben je lid bij Lokomotief, ouder dan 14 en heb je geen e-mail van Basketball Masterz/Sportlink ontvangen? Of ben je op zoek naar antwoorden die je niet op de website van Basketball Masterz hebt kunnen terugvinden? Stuur ons dan even een e-mailtje.

Nog geen 14 jaar?
Ben je nog 13 en lijkt het je ook leuk om mee te doen? Dat kan! Ook 13-jarigen kunnen het spelregelbewijs nu al halen, voor deze leeftijdsklasse is het nog niet verplicht.

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief