Frank Limburg stelt zich voor

Mijn naam is Frank Limburg, ik ben 48 jaar oud en woon samen met mijn partner Cherish en onze twee zoontjes Shane (8 jaar) en Mason (6 jaar) in Den Haag (bij Madestein).

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountmanager bij een softwarebedrijf.

Hoewel ik al heel lang in het basketballwereldje rondloop zal ik voor veel Rijswijkse basketballers nog een onbekend gezicht zijn. Op 13 jarige leeftijd begon ik met basketballen bij de Heerhugowaardse Basketball Club (HBC), hierna heeft het basketball-virus mij eigenlijk nooit meer losgelaten. Naast het spelen van wedstrijden ben ik mij gaan toeleggen op trainen en coachen van diverse teams en het fluiten van wedstrijden als bondsscheidsrechter. Ook heb ik bij HBC diverse andere taken op mij genomen, zoals wedstrijdsecretaris, redactie, technische commissie en toernooicommissie. Later heb ik nog gespeeld bij ProBuild Lions, BV Amsterdam en Alkmaar Guardians.

Toen ik in 2013 naar Den Haag verhuisde stond basketball even op een laag pitje, tot dat ik begin 2019 betrokken raakte bij The Hague Royals, toen nog eredivisieclub in oprichting. Uiteindelijk is het gelukt om eind 2020 tot de Dutch Basketball League toe te treden. Het tweede seizoen speelden de Royals in de BNXT competitie.

In mijn rol bij The Hague Royals was ik verantwoordelijk voor de technische zaken, dus met name alle zaken rondom het team, de coaches en de teammanagers. Ook was ik verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat en de ledenadministratie. Helaas hebben de Royals het maar 2 seizoenen volgehouden vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen.

Door mijn werkzaamheden bij de Royals ben ik regelmatig in contact gekomen met Lokomotief Rijswijk, dat contact beviel zodanig goed dat toen mijn zoontjes wilden gaan basketballen er eigenlijk maar 1 optie was. Afgelopen seizoen heeft Shane getraind bij de U8 en U10 en is Mason begonnen in de U8 bij Mariska.

Het leek mij daarom interessant om ook een rol te gaan vervullen bij Lokomotief. Uit gesprekken met het bestuur bleek dat er behoefte was aan iemand die in het bestuur de rol van wedstrijdsecretariaat op zich zou nemen, waarbij Nienke het operationele deel blijft invullen en ik haar ga ondersteunen. Gezien mijn achtergrond past deze rol goed bij mij, ik kijk er dan ook enorm naar uit om mijn bijdrage te leveren aan Lokomotief!

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.