Eerste overwinning Heren 2

Na twee fikse nederlagen moest Heren 2 op vrijdagavond naar Tilburg afreizen, voor het eerst dit seizoen met de eigen coach.
Pendragon speelt al jaren in de Eerste Divisie en het is altijd lastig om daar te spelen. Dat bleek ook nu weer het geval…
Lokomotief begon goed aan de wedstrijd, het tempo lag heel erg hoog, waardoor er aanvallend makkelijk gescoord kon worden. De tegenstander doet eigenlijk hetzelfde, waardoor het een gelijk opgaande strijd is in het eerste kwart. Het team besluit dan wat harder te gaan verdedigen en Pendragon heeft moeite met scoren, terwijl Sven Pinedo de ene na de andere driepunter erin gooit. Einde eerste kwart, 19-31.
Pendragon probeert wel terug te komen in het tweede kwart, maar vaak antwoord Lokomotief met een score, waardoor het verschil altijd rond de tien punten blijft. Uiteindelijk gaan we rusten met een 32-46 voorsprong.
Pendragon geeft zich niet zomaar gewonnen en komt voortvarend uit de startblokken en Lokomotief heeft het hier erg moeilijk mee. Aanvallend loopt het wat minder, vooral het baltempo werd minder en men liep elkaar meer in de weg dan vrij. Het team komt daardoor moeizaam tot scoren, waardoor er nog maar 5 punten verschil op het bord staat, 52-57.
Het laatste kwart laat eigenlijk een zelfde beeld zien, maar verdedigend zit het iets beter in elkaar. Pendragon komt nog wel op gelijke hoogte, maar Lokomotief slaat terug. Het verschil is uiteindelijk maar 4 punten, ondanks de put op de ring tijdens de vrije worpen. Eindstand 66-70.
Hard voor gevochten als team en de eerste punten zijn binnen!

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.