Lokomotief Dames 1 neemt de punten mee uit Leiden

Lokomotief dames 1 heeft een moeizaam seizoen. In de eerste helft is maar 1 keer gewonnen (van Leiden thuis) en dat resulteerde in de laatste plaats. Vorige week werd de 2e overwinning behaald tegen Lions thuis en dat gaf toch wel vertrouwen.
In de week zelf was de trainer op vakantie, maar hij was wel op tijd terug om op zondag om 21 uur (!!) de wedstrijd te coachen. Er staan uitroeptekens omdat wij, de scheidsrechters en ook Leiden zelf hier niet blij mee waren.. maar dingen waar je geen invloed op hebt moeten je niet in de weg gaan zitten.

De belangrijkste punten voor deze wedstrijd was om vooral energie te blijven geven, hard te rebounden en om de driepunter van de tegenstander eruit te lopen. Het eerste wapenfeit van de tegenstanders was; een driepunter.. maar daarna waren het vooral Myrthe en Kirsten Sierra die even lieten zien hoe het moest. Het spel ging aardig op en neer en na het eerste kwart stond er 14-21 op het bord. Ook in het tweede kwart begon Lokomotief sterk en pakte iedereen haar kans. Halverwege hadden we toch een klein dipje en ging de score van 21-30 naar 34-32. Na nog een score van Yuna en een mooie driepunter van Kirsten Boer. Was de ruststand toch 34-37.

In de rust werd nog maar eens benadrukt dat we vol met energie en vooral met elkaar moeten blijven basketballen.
Ook het derde kwart verloopt als de eerdere twee, we lopen weg tot 9 puntjes, maar leiden knokt zich terug in de wedstrijd. Het vierde kwart begint met 4 punten voorsprong. Nadat we heel vlot de score op 13 punten verschil hebben gezet lijkt het verzet gebroken. Ze proberen het nog wel, komen nog terug tot 8, maar vooral in de laatste minuten lopen we nog even uit naar een 64-80 overwinning.

Op de terugweg werd nog wel even benoemd hoe vervelend om 21 uur spelen op zondag wel niet is (voor allerlei werkende mensen), maar we hebben onze draai gevonden en het smaakt naar meer!

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief