Dames 1 is begonnen…

Na enkele weken getraind te hebben stond vorige week zondag de eerste en ook meteen de laatste oefenwedstrijd op het programma. In Delft werd na een goede eerste en matige tweede helft uiteindelijk gewonnen van DAS. Aan teambuilding werd ook meteen gedaan. Insiders zullen zich niet verbazen dat dit met eten te maken had, iets met moddervet…

Dan stond op zaterdag 14 september dan toch echt de eerste wedstrijd op het programma. Dames 1 mocht meteen afreizen naar Eindhoven om daar te spelen tegen Almonte. ‘Kennis vooraf’ leerde ons dat Almonte er een fanatieke, goede voorbereiding op had zitten. Vol goede moed en goed vertegenwoordigd in het bordeaux rood, (de nieuwe seizoenskleur? kleur van het team? of tja telepathie?) werd vertrokken richting Eindhoven.
Met 9 speelsters kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Dames 1 is zeer trots en blij te kunnen vermelden dat Inez en Maxime weer te bewonderen zijn in het LOKO rood-wit. Daarnaast is de jeugd ook goed vertegenwoordigd met de terugkomst van Franca en Myrthe. Tel daarbij de harde kern (Ella, Kirsten, Nikki, Pleun en Roos) op en je hebt het 9-tal waarmee gespeeld werd tegen Almonte. Dit jaar zullen wij gecoacht worden door Joukes en Robert!

Over de wedstrijd kunnen we redelijk kort zijn. We begonnen sterk aan de wedstrijd. We hadden een lengteoverwicht. Maxime werd goed gevonden onder het bord. Maar ook van buiten schoot zij de lichten uit. Het tweede kwart zakten we iets in. We hadden moeit met het steeds fysieker wordende spel en verzaakten soms om te communiceren in de verdediging. De rust werd bereikt met een stand van 27-38
De tweede helft herpakten we onszelf. De meiden in het veld lieten een goede werklust zien. Opdrachten werden uitgevoerd en mooi samenspel leidde uiteindelijk tot veel vrijeworpen die bijna allemaal verzilverd werden (hele wedstrijd 24 uit 27 raak!). De wedstrijd werd goed uitgespeeld. Al met al een goede eerste wedstrijd. We zijn er nog lang niet en er moet nog veel gewerkt worden maar een prima resultaat voor een eerste wedstrijd.

Wij hebben heel veel zin in de rest van het seizoen!

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.