Goede opvolging protocol, verbetering mogelijk

Afgelopen weekend is ervaring opgedaan met het nieuwe Corona-protocol. Over het algemeen heeft iedereen zich aan de afspraken gehouden. Een compliment voor iedereen en zo houden we Corona buiten de sport.

Graag nog even letten op de volgende aandachtspunten:

  • Bij 2 wedstrijden tegelijk is er vooralsnog geen publiek toegestaan, ook niet voor chauffeurs. De kantine is open en hier zullen plekken beschikbaar zijn.
  • We hebben 4 kleedkamers beschikbaar, dat is te krap om bij 2 wedstrijden 4 teams tegelijk te faciliteren en onze routing te handhaven. Daarom is besloten bij 2 wedstrijden wel de routing via de kleedkamers te handhaven, maar deze slechts als doorgang te gebruiken. Dus er kan niet omgekleed en gedoucht worden. Bij 1 wedstrijd in de hal kan er in beperkte mate omgekleed en gedoucht worden.
  • Bij de situatie dat er wel publiek is toegestaan geldt dat de tribuneplaatsen zijn voor 1 persoon. Dus uitzonderingen voor mensen uit 1 gezin en kinderen onder de 12 zijn NIET van toepassing.
  • Ga, als je geen tribuneplek hebt in de hal, niet alsnog in deuropeningen staan. Deze dienen ter ventilatie en het maakt het handhaven van de 1,5 meter afstand ingewikkelder.
  • Houd je als spelers aan de looprichtingen, dus ga geen kleedkamer in als daar verbodsbord hangt. Voor de goede orde: er is geen onderscheid in dames- en herenkleedkamers meer, de routing is voor allemaal links aanhouden.
  • We vragen van de teammanagers om een extra oogje in het zeil te houden. Zeker als er jonge verenigingsscheidsrechter de wedstrijd leiden. Stem evt. onderling af welke maatregelen nodig zijn. Indien daar behoefte aan is zijn er 2 hesjes beschikbaar om je extra zichtbaar te maken.

We doen er alles aan om onze mooie sport weer veilig te kunnen beoefenen. Dat betekent in deze onzekere tijd keuzes maken en we vragen ieders begrip en medewerking om gezamenlijk het Corona-virus buiten onze sport te houden. Heb je hier ideeën over of mocht je bij uitwedstrijden goede oplossingen tegenkomen, schroom dan niet ons hier van de op de hoogte te brengen door een e-mail te sturen.