Update Coronamaatregelen per 6 november

Vanaf 6 november zijn er nieuwe maatregelen voor de amateursport en dan met name voor de binnensport van kracht. Dat heeft het demissionair kabinet afgelopen dinsdagavond aangekondigd. Via NOC*NSF is er geprobeerd besluitvorming te beïnvloeden. Dat heeft geleid tot een aanpassing voor de buitensport, maar helaas niet voor de binnensport.

We verwachten dat dit weer wat impact zal hebben op onze vereniging. Tegelijkertijd begrijpen we ook dat met het toenemen van het aantal besmettingen er weer maatregelen nodig zijn. Laten we met elkaar zorgen dat deze maatregelen effect hebben en dat we niet opnieuw in een lockdown zonder sport terecht komen.

Voor basketbal betekent het naast het herhalen van de al bekende basisadviezen:

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
  • Houd 1,5m afstand van anderen;
  • Was je handen regelmatig en goed;
  • Hoest en nies in je elleboog;
  • Vermijd drukte en houd waar mogelijk afstand;

dat ook vanaf 6 november:
De Altis (inclusief kantine) vanaf voor personen van 18 jaar en ouder alleen toegankelijk is met een Corona Toegangsbewijs (CTB) en legitimatiebewijs.
De CTB is een QR-code die je via de Coronacheck-app op je mobiele telefoon kunt laten zien.
Zorg voor een geldige QR-code, deze moet worden getoond bij één van de twee ingangen van de sporthal.

  
Indien je geen “groene vink” kun laten zien, dan heb je geen toegang. Weet je al dat je geen “groene vink” kunt laten zien? Kom dan niet naar de sporthal; er worden geen uitzonderingen (anders dan hieronder genoemd) gemaakt.

Uitzonderingen
Er geldt een uitzondering voor mensen die functioneel in de sporthal aanwezig moeten zijn: trainers/coaches, scheidsrechters, tafelaars en dienstdoende vrijwilligers (voor bijvoorbeeld de kantine). Chauffeurs van bezoekende teams moeten wel hun CTB tonen.

Let op: voor alle hierboven in de zaal vrijgestelde functionarissen geldt wel dat zij bij het betreden van de kantine wel een CTB moeten kunnen laten zien (overeenkomstig de regels voor de kantine).

Het dragen van mondkapjes is niet verplicht, omdat er toegangscontrole is. Andersom is een mondkapje geen alternatief voor het niet hebben van een CTB.

De gemeente voert de toegangscontrole op de CTB dit weekend uit. Tijdens de trainingen voeren de verenigingen zelf de controle uit. Is er toevallig niemand bij de ingang aanwezig, dan verzoeken we je even te wachten of de bel bij de voordeur te gebruiken.

Wedstrijden
Mocht je als team geen volwaardige selectie kunnen opstellen door de nu genomen maatregelen, laat dit dan zo snel mogelijk weten en probeer zo veel mogelijk bij andere teams vervanging te regelen. Laten we elkaar helpen. Als t echt niet haalbaar is een team bij elkaar te krijgen, zorg dan voor tijdige afzegging bij de tegenstander.

Mocht je geen CTB kunnen tonen, dan is het advies om niet af te reizen naar de uitwedstrijd om zo discussie aan de deur ter plaatse te voorkomen.

Tenslotte
De regels zijn op het laatste moment tot stand gekomen en mogelijk dat er komende dagen nog iets wijzigt. Houd daarom  de komende dagen de website en social media in de gaten.

Ook al vallen de extra beperkingen tegen, laten we samen onze schouders er weer onder zetten. Alleen zo kunnen we dit hoofdstuk zo snel mogelijk afsluiten en weer ongehinderd van sport genieten.

Meer informatie over de nieuwe maatregelen, is te vinden op de coronapagina van de NBB en de FAQ van NOC*NSF.

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.