De regels veranderen weer

Corona is nog niet onder controle en daarom veranderen de regels weer. We begrijpen dat het veel van ons allen vraagt om ons telkens weer aan te passen. Het is nodig en daarom vragen we weer jullie aandacht om de onderstaande wijzigingen goed door te nemen.

De verschillende wijzigingen zijn verwerkt in ons Corona-protocol, waar je de aangepaste versie via deze link in z’n geheel kunt lezen.

Geen publiek
Voor de komende drie weken is er geen publiek toegestaan bij de wedstrijden. Dus ook niet voor een paar minuten of staande in de deuropening. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan de Lokomotief-Livestream en kunnen we binnenkort toch van de wedstrijden genieten. Ze aparte berichtgeving hierover op de site.

Er zijn een paar uitzonderingen van mensen die naast spelers, jury en scheidsrechters WEL bij de wedstrijden in de zaal aanwezig mogen zijn:

  1. Max. 2 staff-leden (coaches) per team op de spelersbank.
  2. De teammanagers om als Corona Coördinator op te kunnen treden.
  3. Per team mag 1 filmer ten behoeve van een livestream.
  4. 1 persoon om de geluidsinstallatie te bedienen; we werken aan onze eigen livestream, maar tot die tijd willen we in ieder geval ruimte bieden voor anderen.
  5. Max. 4 chauffeurs van bezoekende jeugdteams (tot en met U18); gegeven de richtlijn vanuit de rijksoverheid hierover. Dus chauffeurs van teams van U20 zijn niet welkom bij de wedstrijd.
  6. Let op: bij 2 wedstrijden tegelijk, mogen ook de chauffeurs van de bezoekende jeugdteams NIET in de hal. Dit in verband met de beperkte ruimte.

Groepsgrootte niet groter dan 30 personen en 4 personen bij elkaar
Een belangrijke wijziging in het rijksbeleid: beperking van de groepsgrootte. De sport is hiervan uitgezonderd, dus wij mogen blijven trainen en wedstrijden spelen. Wel het nadrukkelijke verzoek om, na de training of de wedstrijd, zo snel mogelijk alle regels met betrekking tot afstand houden in acht te nemen. Verlaat ook zo snel mogelijk de hal, zodat de volgende teams aan de gang kunnen.

Kantine weer dicht
Vanaf heden is ook voor 3 weken de kantine weer gesloten. Nu nadert de herfst met slechter weer en wachtende ouders of spelers zullen willen schuilen. Doe dat niet in de gangen en toegangshal van de sporthal. Als snel ontstaan hier opstoppingen en is de 1,5 meter onmogelijk te handhaven. Binnen wachten is NIET toegestaan. Houd bij slecht weer rekening met kleding en evt. een paraplu.

Mondkapjes verplicht of niet?
Nadere richtlijnen over mondkapjes zijn pas vrijdag in de loop van de dag beschikbaar en nog niet bekend bij het verschijnen van dit bericht. Onderstaand is de invulling op basis van de informatie zoals die donderdag 1 oktober beschikbaar is. Over eventuele updates informeren we via de site (meld je ook aan voor de nieuwsbrief). Strekking zal altijd zijn dat wij de richtlijnen van de overheid en sportbond in deze overnemen.

De verschillende sporthallen zijn publieke openbare ruimtes en de overheid adviseert dringend om in deze ruimtes mondkapjes te dragen. Het dragen van mondkapjes is een dringend advies, maar geen verplichting. Als Lokomotief werken wij mee om de risico’s in te perken en volgen het advies.

Let op: het advies is: draag bij binnenkomst en in de kleedkamers een mondkapje, zodra de training of de wedstrijd (vanaf het moment van warmlopen) begint mag deze af. Na de training of wedstrijd (na de line-up) moet deze weer zo snel mogelijk op. Voor coaches, jurytafel en overige aanwezigen is ‘t een vrije keuze om zodra zij op hun plek zijn, het mondkapje af te doen.

Extra beschermende maatregelen
Evaluatie leert dat de situatie voor wat betreft bescherming bij de jurytafel (zowel bij centercourtwedstrijden als 2 wedstrijden tegelijk) voor verbetering vatbaar was. We hebben daarom extra (en meer robuuste) schermen aangeschaft en daarmee bieden we weer voldoende bescherming.

En verder…
Laten we er alles aan doen om Corona in te perken. Houd je daarom aan de opgestelde protocollen en basisregels van afstand houden en hygiëne. Niet alleen bij de vereniging, maar zeker ook daar buiten en bij klachten: laat je testen.

Goed nieuws!
We sluiten af met leuk nieuws: vanaf vrijdag 9 oktober zijn er originele, herbruikbare Lokomotief mondkapjes verkrijgbaar! Reserveer ook alvast jouw exemplaar hier.
Stay safe en steun Lokomotief!

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief