De competitie wordt definitief niet verlengd

Op 23 maart heeft het kabinet de ingestelde lockdown verlengd en hierdoor zijn de binnensportaccommodaties tot en met 20 april 2021 dicht.

Bericht van de Nederlandse Basketbalbond

We hebben na deze persconferentie moeten concluderen dat het niet reëel is om het ‘raamwerk’ van de reeds geplande competitiewedstrijden nog in stand te houden, nu er totaal geen perspectief is op versoepelingen op korte termijn. De wedstrijden die nu nog in Sportlink staan worden eruit gehaald en op het gebied van reguliere competities gaan we ons richten op volgend seizoen. Ondertussen zijn we aan het inventariseren wat we in de zomer nog kunnen aanbieden aan onze leden (denk aan zomercompetities, clinics, etc.). In de Dutch Basketball League en Women’s Basketball League wordt er wel gespeeld, onder een strikt protocol. Dit valt onder de uitzonderingen van topcompetities.

Buiten trainen
Buiten sporten mag door iedereen t/m 26 jaar in groepen (waarbij het voor de sporters van 18 t/m 26 jaar op een beheerde sportaccommodatie moet plaatsvinden). Daarboven mag het vanaf 16 maart met maximaal vier (i.p.v. twee) personen (op 1,5 m. afstand), op een sportaccommodatie. Gemeenten kunnen buiten de sportaccommodaties om wel meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten.

We vinden dit erg jammer, maar gaan natuurlijk niet bij de pakken neerzitten; inmiddels traint een aantal teams volop in de buitenlucht en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het jubileum en de teamindeling van volgend seizoen. Daarnaast is de Loko Podcast is komende zondag weer te beluisteren!

  Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.