Competitie wordt niet hervat + poll

Op 2 februari heeft het kabinet de ingestelde lockdown verlengd: tot en met 2 maart a.s. zijn de binnensportaccommodaties dicht. Er mag alleen buiten gesport worden door jeugd t/m 17 jaar in groepen en volwassenen met maximaal twee personen (op 1,5 m. afstand).

Bericht van de NBB (ingekort voor dit nieuwsbericht, klik hier voor het hele bericht):

Basketbalcompetities seizoen 2020-2021
Afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet bekend gemaakt, dat de huidige lockdown wordt verlengd tot tenminste dinsdag 2 maart. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) moet daarom helaas vaststellen dat ook dit seizoen alle basketbalcompetities (met uitzondering van de DBL en de WBL) niet kunnen worden afgerond in hun huidige opzet. Het aantal inhaalweekenden dat in juni nog beschikbaar is, is helaas niet voldoende om alle gepubliceerde competitieronden in te plannen. Er worden derhalve geen kampioenen en degradanten aangewezen, de gepubliceerde promotie – en degradatieregelingen zullen niet worden toegepast en landelijk zullen geen Finals worden georganiseerd. Bij de indeling van de competities voor het nieuwe seizoen 2021-2022 wordt gekeken naar de huidige indeling en zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt voor teams die mogelijk geen recht hebben op plaatsing in een bepaalde divisie/klasse/poule.

De NBB vindt het heel belangrijk dat, zodra dit weer veilig en verantwoord kan, er weer kan worden gesport. Daarom is besloten om voor nu alle reeds in Sportlink vermelde indelingen en geplande wedstrijden niet te verwijderen, maar te laten staan. Dit als hulpmiddel voor de verenigingen wanneer het basketballen weer is toegestaan. De verenigingen mogen zelf bepalen of zij wel of niet gebruik gaan maken van deze planning. Los van het spelplezier van leden, bieden de wedstrijden de verenigingen ook de mogelijkheid om leden alsnog wedstrijdervaring te laten opdoen en om bijvoorbeeld scheidsrechters en coaches op te leiden.

Wanneer een vereniging of een bepaald team van een vereniging niet meer wil gaan spelen, dan is hiervoor alle begrip.

En nu?
Zodra het verantwoord kan en is toegestaan, willen we de natuurlijk in iedere geval de trainingen binnen hervatten.

We horen graag van jou hoe jij hierin staat! Je kunt dit laten weten in de   POLL .