Cursus BS3 (scheidsrechters) start 23 januari

Lokomotief Rijswijk heeft 23 teams. Voor het fluiten van thuiswedstrijden hebben we daarom veel gekwalificeerde scheidsrechters nodig en daar hebben we op dit moment een groot tekort aan. Als vereniging doen we nu eigenlijk een veel te groot beroep op de enkeling binnen Lokomotief met een BS3/E-diploma. Ons corps moet dus worden uitgebreid worden, ook omdat we graag een goede kwaliteit scheidsrechters willen bieden.

Haal ook je BS3!
We doen een beroep op jou om een betere scheidsrechter te worden en breder ingezet te kunnen worden op het verplicht fluiten van thuiswedstrijden. Uiteraard als je enthousiast bent geworden, kun je doorgroeien naar landelijke scheidsrechter en zo Lokomotief helpen om landelijk te kunnen blijven spelen (voor de 11 landelijk spelende teams stelt de Bond namelijk dat ieder team zijn eigen scheidsrechter moet leveren).

Lekker in de buurt
Je kunt bij BS Leiden/Punch (Delft) meedoen, zij zijn nu gestart met de organisatie van BS3 opleidingen. Deelnemers worden eerst via online leren meegenomen in de onderwerpen “spelregelkennis & leiderschap, sportiviteit”. De workshops worden meerdere keren gegeven, waardoor het mogelijk is om nu nog deel te nemen.

Workshop Datum
Spelregelkennis
(online)
23-01-2022, 10.00-13.00 uur (NL)
Leiderschap & Sportiviteit
(online)
29-12-2021, 19.00-22.00 uur (NL)13-01-2022, 19.00-22.00 uur (Engels)

25-01 2022, 19.00-22.00 uur (NL)

Arbitrage & begeleiding
(Fysiek)
Januari / februari 2022
Basketbalinzicht
(Fysiek)
Januari / februari 2022

De twee workshops in de zaal kunnen (hopelijk) in januari / februari 2022 bij een vereniging naar keuze worden gevolgd.

Elektronische leeromgeving
Tijdens deze opleiding krijgt de kandidaat toegang tot de elektronische leeromgeving Flowsparks. Eén van de aandachtspunten is het samenstellen van de portfolio. De BS3 opleiding is in een online elektronische leeromgeving gezet zodat het verloop van de opleiding kan worden gevolgd en de praktijkopdrachten online kunnen worden ingeleverd.

Het portfolio wordt ‘vanzelf’ samengesteld. Ook kunnen de docenten online de opdrachten nakijken en de status zien van de diverse deelnemers. Indien de praktijkopdrachten spoedig na de workshops worden uitgevoerd, en COVID19 niet alle mogelijkheden blokkeert, kan de opleiding aan het einde van het seizoen worden afgerond. We hopen hiermee de opleiding te verbeteren.

Om deel te kunnen nemen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Je bent minimaal 16 jaar
  • Je bent in het bezit van een BS2-diploma (of het oude F-diploma)

Ouders, vrijwilligers of anderen die Lokomotief een warm hart toedragen (en al een BS2-diploma hebben) zijn natuurlijk ook welkom.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor deze opleiding, neem dan contact op met Antio Sinterniklaas van de NBB (en graag ook even een cc aan de scheidsrechterscommissie)

Wat als te weinig mensen zich aanmelden?
Het is echt noodzakelijk meer BS3-scheidsrechters bij Loko te krijgen. We hopen dat we voldoende vrijwillige aanmeldingen krijgen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan dat voor het volgende seizoen betekenen dat we een of meerdere landelijk spelende teams teams moeten terugtrekken of  het verplicht stellen van de BS3-opleiding voor ieder die wil spelen bij Lokomotief.

Ik heb geen BS2- of F-diploma maar ben wel geinterresseerd, wat nu?
Stuur even een mailtje aan de scheidsrechterscommissie. We gaan er dan alles aan doen om je op tijd klaar te stomen voor de volgende BS3-cursus!

 

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.