Bekerfinale BAL vs Lokomotief U18

Uitslag 76-60

Scoreverloop per kwart

Kwart 1

De wedstrijd begint met een ongelovelijke hoeveelheid energie van beide teams. Startend voor Loko zijn Bijlsma, Janga, De Koning, Slingerland & Van Vliet. BAL komt al snel op een 6-0 voorsprong, waarbij Loko 4 fouten incasseerd (waaronder 2 voor Slingerland, wissel Schoemaker). Bijlsma weet iets terug te doen en brengt de stand op 6-4 door 2 layups. Hierna krijgt SMIT 4 vrije worpen (1p) en weten voor BAL Goes en van Bussel te scoren. Dit brengt de stand 15-5 op het bord na het kwart.

Kwart 2

Tweede kwart begint met scores van BAL (Afolabi) en Loko (De Koning) waarna BAL nog 2x scoort 21-7. 3 punten van Smit komen als geroepen en met 21-10 wordt Slingerland gewisseld na zijn 3e fout. Loko begint aan een run met scores van Vliet, De Koning, Smit (2x vrije worp raak) is de stand opeens 21-16. Loko is terug in de wedstrijd. Smit scoort nogmaals (2x vrije work raak, alsmede layup) en ook Bijlsma scoort voor Loko met een Dunk. Voor BAL is het Afolabi (2x), van Holst en Koole die weten te scoren. We gaan rusten met de stand 29-23.

Kwart 3

BAL begint met een snelle 3 punter van Goes, gevolgd door een layup van Janga. Na een block van Bijlsma krijgt van Holst 2 vrije worpen, en Goes raakt nogmaals een 3punter. Voor Loko wordt gescoord door de Koning (2 vrije worpen raak), Smit (1 vrije worp), Wildering (3p), van Vliet (vrije worp) en coach Jansen krijgt een T. Vogelaar, Afolabi en van Bussel weten te scoren voor BAL en Slingerland weet zowel te scoren maar krijgt ook zijn 4e fout. Stand is 60-35 na afloop van kwart 3, en een overwinning voor Loko is ver weg.

Kwart 4

Wederom weet Afolabi makkelijk voor BAL te scoren, maar ook Schoemaker maakt zijn eerste punten voor Loko. Ook Slingerland komt opnieuw op het bord en speelt sterk. De Koning scoort beide vrije worpen na de 3e fout van Goes, en Bijlsma scoort opnieuw met een layup. Momentum lijkt er even te zijn voor Lokomotief maar de speaker weet dit vakkundig te onderdukken (Loko supporters kunnen niet op tegen de DEFENSE, DEFENSE uit de Weertse luidsprekers). Bijlsma weet nogmaals te scoren en de Koning vindt meerdere malen knap de weg naar de basket van BAL. Ook Smit, Wildering en Slingerland weten te scoren voor Loko. Wildering maar ook Goes lopen tegen een U aan (waarna Goes de wedstrijd mag verlaten). Voor BAL weet met name van Holst te scoren zowel vanaf de vrije worp lijn (foutloos!!) en de eindstand wordt bepaalt met een score van Vogelaar. De hieropvolgende vrijeworp gaat niet raak, maar de eindstand is inmiddels 76-60 en het maakt allemaal niets meer uit. Smit mag de tijd uit dribbelen.

Noemenswaardig

Zowel Bartman, Moghayer en Arkesteijn kwamen niet in actie voor Lokomotief in verband met ziekte en/of blessures maar moedigden hun team aan vanaf de zijlijn. Smit en de Koning blonken uit bij Loko met effectieve acties naar de basket en wisten die goed te verzilveren. Inside domineerde BAL het spel met name door centers van Holst en de sterk spelende van Bussel. Daarnaast speelde Afolabi indrukwekkend en was samen met Smit topscorer van de wedstrijd. Voormalig Loko speler Goes raakte maar liefst 4 3 punters en had daarmee een belangrijke bijdrage aan de winst voor BAL

Toeschouwers van Lokomotief

De meegereisde toeschouwers van Lokomotief alsmede de kijkers van de livestream hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe deze NBB finale werd ingevuld als zijnde de Weert-open. Op 14 mei aanstaande zijn beide teams wederom aan elkaar verbonden tijdens de thuiswedstrijd voor de competitie. U18 gaat vol voor het kampioenschap van Nederland in de U18 eredivisie en rekent op alle steun vanuit de vereniging!

Individuele scores

Bijdrage voor Lokomotief U18

Bijdrage voor Basketbal Academie Limburg U18

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.