Lars Sissing benoemd tot voorzitter ad interim

Na het vertrek van Jenneke van den Berg, zocht de vereniging een nieuwe voorzitter. Het bestuur is verheugd te kunnen melden dat zij besloten heeft Lars Sissing te benoemen als voorzitter ad interim. Dat wil zeggen een tijdelijke benoeming tot de eerst volgende algemene ledenvergadering (nov/dec), waar Lars wordt voordragen voor de officiële benoeming. Met Lars krijgt de vereniging een ervaren (basketbal) bestuurder in haar gelederen, met ook nog eens een rood/wit Lokomotief hart. Op dit moment is Lars nog voorzitter bij Squirrels, maar hij treedt daar terug. Afgesproken is dat hij een warme overdracht verzorgt. Dat betekent dat hij de komende maanden zich voor beide verenigingsbesturen zal inzetten.

Lars zegt hier zelf over:

Lokomotief is een mooie club waar je op elk niveau kunt ballen. Ik wil graag de uitdagingen waar Lokomotief voor staat aanpakken. Onder andere de juiste balans hervinden tussen zij die alles uit de mooie sport willen halen en hun dromen najagen en zij die gewoon lekker willen ballen en sportief bezig zijn. Daarnaast zal ook de financiële weerbaarheid aandacht vragen. Belangrijk is hierbij opleiden en iedereen betrekken.

Arend-Jan (penningmeester Lokomotief) licht de keuze van het bestuur toe:

Als bestuur zijn we blij dat Lars zich voor ons wil inzetten. Hij kent de vereniging en weet hoe je een club moet besturen. Bij Squirrels heeft hij laten zien vrijwilligers te kunnen binden en gestructureerd toe te werken naar continuïteit in het kader. Uiteraard zal Squirrels hem gaan missen, maar we zijn toch een beetje één grote familie, dus dat komt wel goed.

Aangezien alleen de ALV bestuursleden kan benoemen, is de benoeming door het bestuur van Lars ad interim. Zo kan hij wel alvast aan de slag en zullen wij in de komende algemene ledenvergadering de formele voordracht doen. Tot die tijd hebben leden uiteraard nog steeds de mogelijkheid om andere kandidaten voor te dragen. Dit is mogelijk door een e-mail te sturen aan het bestuur van Lokomotief.

  Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief