Veilig gastwifi bij De Altis

Vanaf maandag 4 oktober kan iedereen veilig en automatisch op het wifi in ons sportcomplex De Altis via Publicroam.
Alle mensen die vanaf 4 oktober gebruik willen maken van het gastwifi, vragen één keer een gratis Publicroam-account aan en gaan vanaf dat moment automatisch online.
Dit geldt voor alle bezoekers (leden, bezoekende clubs, toeschouwers en noem verder maar op). Het wifi netwerk “De Altis Gasten” zal vanaf 4 oktober dan ook niet meer beschikbaar zijn.

Aanmelden voor publicroam
Het aanvragen van een gratis publicroam-account kan via de website van https://publicroam.nl. Daar staat ook uitgebreide informatie over hoe je je precies aanmeldt en antwoorden op veel gestelde vragen. Mochten er mensen zijn die hulp nodig hebben dan kun je terecht bij de helpdesk van publicroam.

Communicatie 

De beheerder van de gemeente zal er samen met publicroam voor zorgen dat door het hele sportcomplex duidelijk wordt uitgelegd hoe je je aanmeldt, via tentcards, flyers en stickers.

Wifi-roaming 
Het mooie van publicroam is dat je als gebruiker ook online kunt op meer dan 350 andere plekken waar publicroam beschikbaar is, waaronder  inmiddels meer dan 70 locaties in Den Haag. En in de nabije toekomst is het de bedoeling dat hier honderden locaties bijkomen. Dit heet wifi-roaming. Als je eenmaal een account hebt, kun je dus op steeds meer plekken veilig en gratis op wifi. Nu al zijn gemeenten als Den Haag, Rotterdam en Vlaardingen, maar ook bibliotheken, musea en dus ook sportcomplexen aangesloten.

Privacy gewaarborgd 
De privacy van de gebruikers van publicroam is goed geborgd. De minimale data die de dienst opslaat wordt zo kort mogelijk bewaard en alleen gebruikt voor het aanbieden van de dienst. Geen tracking of tracing, geen marketing of stiekem gedoe. In het privacy statement [link] op de website van publicroam kun je hier meer over lezen.

Digitale veiligheid 
De gemeente Rijswijk biedt publicroam aan bij De Altis als onderdeel van haar beleid om de digitale veiligheid voor de inwoners van Rijswijk te versterken. En ook om nieuwe innovatieve digitale diensten aan te bieden en om mee te bouwen aan een wolk van veilige wifi-netwerken.

 Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.