Wil jij lid worden van basketbalvereniging Lokomotief?

Slimme keuze! Bij Lokomotief is veel aandacht voor betrokkenheid, spelplezier en samenspelen. We willen graag ruimte bieden aan prestatiegerichte sporters, maar ook recreatieve sporters de gelegenheid geven om een balletje te gooien. Je kunt vanaf 6 jaar bij ons komen basketballen. Twijfel je nog of je lid wil worden? Kom dan eens gratis met ons meetrainen!

Let op! Tijdelijke ledenstop

Voor het seizoen 2023/2024 zijn de meeste teams op dit moment compleet. Daarnaast is er in de sportzalen geen ruimte om meer teams te laten trainen of wedstrijden te laten spelen. Dat betekent dat we op het maximale aantal teams zitten dat onze vereniging aan kan. 

We zijn dan ook helaas genoodzaakt om voor seizoen 2023/24 een tijdelijke ledenstop aan te kondigen. We maken geen gebruik van een wachtlijst, omdat gebleken is dat we in de loop van het seizoen niet of nauwelijks mensen van de wachtlijst kunnen plaatsen. Een wachtlijst schept verwachtingen, die we vervolgens niet waar kunnen maken. Dat is voor niemand prettig.

In de regio zijn er nog 3 basketbalverenigingen; CobraNova in Voorburg, DAS in Delft en HBV the Jumpers in Den Haag. Mogelijk hebben zij nog ruimte en is aanmelding bij hen mogelijk.

Let op! Aanmelden 3x gratis proeftrainen tijdelijk niet mogelijk

Wij vinden het belangrijk dat je weet of Lokomotief bij je past. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om eerst 3x gratis mee te trainen! Degenen die nog niet eerder hebben gebasketbald kunnen zo meteen kijken of basketbal iets voor hen is. Het meetrainen is wel op eigen risico.

Inschrijven

Het inschrijven bij onze vereniging kun je doen middels het (digitale) aanmeldformulier.
 LET OP: Je kunt alleen een lidmaatschap aanvragen als je daarvoor toestemming hebt gekregen van de betreffende trainer/coach. Gezien de huidige ledenstop is het op dit moment niet mogelijk om een lidmaatschap aan te vragen.

Competitie

Lokomotief heeft vrijwel in alle leeftijdscategorieën meerdere teams. We streven ernaar om de eerste teams op een zo hoog mogelijk niveau (eredivisie/landelijk) in te schrijven en die teams spelen in heel Nederland wedstrijden.

De wedstrijden worden op vrijdag (U16 en ouder), zaterdag of zondag gespeeld. Thuiswedstrijden vinden over het algemeen allemaal in De Altis plaats. Veel trainingen worden ook in De Altis gegeven, maar in verband met het groeiende aantal leden/teams wordt er ook gebruikt gemaakt van een beperkt aantal andere sporthallen in de omgeving.

Vanzelfsprekend speel je in de competitie ook uitwedstrijden. Voor de lagere (afdeling) competities ligt ons speelgebied voor een groot deel in Zuid-Holland. In sommige gevallen is het wat groter (bijv. ook in de provincie Utrecht). De eerste teams reizen het hele land door. Senioren regelen het vervoer naar uitwedstrijden onderling, voor de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders.

Teamindeling

In welk team je gaat spelen, is afhankelijk van je leeftijd en eerder gespeelde niveau, maar ook de samenstelling van het bestaande team speelt een rol. Wanneer je in de loop van het seizoen wedstrijden wilt gaan spelen kan het zijn dat het team al vol is.

Selectiebeleid

Basketballen bij Lokomotief betekent de ruimte krijgen om je te ontwikkelen op verschillende niveaus. Leren is hierbij de leidraad en de prestaties komen dan meestal vanzelf. We streven ernaar om een jeugdopleiding van zeer hoge kwaliteit aan te bieden waarbinnen iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuis voelt. Meer over het selectiebeleid vind je hier.

Contributie

De contributie wordt bij voorkeur in 1x voldaan; betaling in termijnen is ook mogelijk. Het contributie bedrag is afhankelijk van leeftijd en competitieniveau. Jeugdleden uit één gezin krijgen 10% gezinskorting!

Houders van een Ooievaarspas krijgen korting. Stuur een mail naar onze penningmeester om aan te geven dat je hier gebruik van wilt maken.

Afspraken lidmaatschap

DOWNLOAD HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bij een lidmaatschap horen ook afspraken, verantwoordelijkheden en verplichtingen. Een kort overzicht kun je hier vinden! Verder staan alle gemaakte afspraken in ons huishoudelijk reglement. Wij willen dat iedereen die bij Lokomotief komt, zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Dit streven is de reden dat we een gedragscode hebben opgesteld. De gedragscode kun je hier vinden.

Vragen

Op de meeste vragen hebben we al een antwoord bedacht, die kun je vinden op de pagina met Veelgestelde vragen. Toch nog een vraag over lid worden van Lokomotief? Neem dan contact op door een e-mail te sturen aan de TC.

Tarieven Lokomotief seizoen 2023-2024

Soort lidGeboren2023-2024
U82016 of later€ 194
U10 spelend2014-2015€ 321
U10 trainend*2014-2015€ 221
U12 spelend2012-2013€ 360
U12 trainend*2012-2013€ 244
U14 spelend2010-2011€ 393
U14 trainend*2010-2011€ 255
U162008-2009€ 404
U182006-2007€ 421
U202004-2005€ 432
U22/Senioren spelend2003 en eerder€ 443
U22/Senioren trainend*2003 en eerder€ 266
Recreanten (1x trainen en spelen)2003 en eerder€ 399
Toeslag Eredivisie jeugd€ 80
Toeslag 1e div, promo, extra trainen€ 160
Kledingfonds€ 20
Eenmalige bijdrage tbv reserve€ 7,50

* Niet meespelen met de competitie gaat altijd in overleg met de TC en de coach/trainer.

Inschrijfgeld (eenmalig):
€ 15,- voor leden van U8
€ 25,- voor overige leden

Lokomotief kent een doorlopend lidmaatschap en de contributie dient in één keer dan wel in 1-4 termijnen voor het hele seizoen betaald te worden.

Bijdrage tenue (jaarlijks): 
€ 20,- voor spelende leden vanaf U10

Korting jeugdgezinsleden:
Het tweede en elk daarna volgende jeugdgezinslid (wonende op hetzelfde adres) krijgt 10% korting op de contributie. Deze regeling geldt niet voor senioren.

Ooievaarspas
Houders van een Ooievaarspas krijgen korting. Stuur een mail naar onze penningmeester om aan te geven dat je hier gebruik van wilt maken.

Beëindiging lidmaatschap:
Opzeggen van het lidmaatschap kan alleen een via e-mail naar de ledenadministratie. Dit dient vóór 1 april van het lopende seizoen te gebeuren. Bij opzegging ná 1 april is de gehele contributie van het volgende seizoen verschuldigd.

Club Collect
Inning van contributie wordt verzorgd door Club Collect. Meer informatie hierover is terug te vinden op onze Club Collect pagina.

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin