Uitgangspunten LBA

 

Doelgroep

De doelgroep van de LBA bestaat uit ambitieuze talentvolle basketballers in de leeftijd van 15-18 jaar uit de provincie Zuid-Holland. Jonge basketballers die de ambitie en het talent hebben om professioneel te gaan basketballen in de Nederlandse, Europese of zelfs Amerikaanse competities kunnen bij de LBA een belangrijke stap zetten in hun basketbal carrière. Onder leiding van onze deskundige staf wordt er gewerkt aan een compleet trainingsprogramma dat bestaat uit basketbal, krachttraining, loopscholing, mental training, fysiotherapie en voeding.

LBA logo black and red

Promotie van basketbal in de regio Zuid-Holland

De LBA werkt actief aan de promotie van basketbal in de regio Zuid-Holland. Door het geven van clinics bij scholen en bedrijven, het organiseren van trainers bijeenkomsten, alsmede door het ondersteunen van schoolkampioenschappen wil de LBA iedereen kennis laten maken met de mooiste sport ter wereld. Tijdens de thuiswedstrijden van Lokomotief is er tijdens de rust ruimte voor creatief talent en wordt het publiek niet alleen getrakteerd op spectaculair basketbal. De beleving rondom basketbal is uniek bij de LBA!

Wedstrijden en competitie

Het vlaggenschip van de LBA is het U18 eredivisie team van Lokomotief. Alle deelnemers aan het LBA programma worden in principe geplaatst binnen 2 teams zodat zij zoveel mogelijk wedstrijdminuten kunnen maken in elk weekend. Hierbij worden combinaties gemaakt binnen Lokomotief alsmede verenigingen in onze omgeving (zie community). Het idee hierachter is dat door op 2 niveau’s wedstrijden te spelen, het maximale leereffect wordt bereikt. Hierdoor wordt er gezorgd voor voldoende uitdaging (in het hoogste team), alsmede voor voldoende acties (in het lagere team). Tevens kunnen spelers hierdoor in verschillende groepen werken aan hun rol binnen een team, een belangrijk element voor de ontwikkeling van hun persoonlijke vaardigheden.

School

Binnen de LBA proberen wij school en topsport zo goed mogelijk te combineren. Dit betekent in de praktijk dat onze spelers goed moeten (leren) plannen en communiceren. In combinatie met ouders en school zoekt de LBA naar de juiste afstemming in het programma voor de individuele speler. Dit maatwerk kan betekenen dat een speler meer of minder vrijheden heeft, al naar gelang de schoolresultaten dit toelaten. Tussen trainingstijden in, bestaat er de mogelijkheid om (onder begeleiding) huiswerk te doen.

Buitenlandse stages

Buitenlandse stages zijn een belangrijk onderdeel van het LBA programma. Dankzij onze sponsors, kunnen alle deelnemers aan ons programma internationale ervaring op doen in Spanje, Servië, Duitsland en Belgie. Daarnaast organiseert de LBA jaarlijks een eigen internationaal toernooi voor teams in de U19 categorie. Door veel tegen buitenlandse teams te spelen maken onze spelers kennis met andere speelstijlen. De culturele uitwisseling alsmede ervaringen tijdens deze trips vormen een goede basis voor de teambuilding en geven tevens een inkijkje in het leven als profsporter.

Verdovende middelen

Topsport en verdovende middelen gaan niet samen. De LBA hanteert een 2-strike principe omtrent het gebruik van alcohol en/of drugs. Bij een eerste overtreding wordt de speler geconfronteerd met zijn gemaakte keuze, en zal hij beperkt worden tot deelname aan trainingen. Bij een tweede overtreding wordt de speler verwijderd uit het programma.

Open communicatie

De LBA hanteert uit principe het model van open en directe communicatie. Samen met ouder(s) en speler wordt op een professionele manier gecommuniceerd over alle aan basketball gerelateerde zaken. Op vaste momenten vind er overleg plaats over de wederzijdse verwachtingen, speler progressie, school situatie, persoonlijke ontwikkeling, programma alsmede staff feedback. De speler staat bij deze gesprekken centraal.

Topsport in Nederland

Om in Nederland topsport te realiseren moeten ouders, staff en spelers  samenwerken. Topsport vraagt niet alleen veel van onze atleten en trainers; ouders dienen ook een grote bijdrage te leveren op het gebied van ondersteuning, voeding, logistiek alsmede financieel. Alleen samen met elkaar kunnen we tot topprestaties komen en dromen verwezenlijken.

LBA_You can do Anything

Demos

Nav Mode

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin